FitNord Ranger 500 Elmountainbike, mintgrön (630 Wh batteri)

FitNord Ranger 500 Elmountainbike, mintgrön (630 Wh batteri)

23990 kr 29990 kr
RABATT 20 % Gäller t.o.m. 27/5 2024

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Den högpresterande Ranger 500, designad och monterad i Finland, är det perfekta valet för dig som söker en elcykel med kraftfull motor, lång batteritid och en behagligt sportig körställning.

Fem assistansnivåer, dämpad framgaffel, kvalitetsdäck och pålitligt växelsystem gör cykling med Ranger 500 till ett nöje, både i terräng och på avslappnade jobbpendlarturer.

Produktvideo för 2023 års modell av Ranger 500. Observera att informationen om däckstorlekarna inte stämmer. Rätt storlekar anges i texten nedan på produktsidan.

Utforska den här elcykeln och ta steget in i en värld av enkel och bekymmersfri elassisterad mountainbiking!

1. Kraftfullt batteri – upp till 160 kilometer på en enda laddning

Batteriet på 630 Wh, utrustat med högkvalitativa LG-celler, ger tillräckligt med kraft för cykling upp till 160 kilometer beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Detta högkapacitetsbatteri är bekymmersfritt för dig som ofta är ute på långa turer och behöver inte nödvändigtvis laddas varje dag om du kör normallångt. Batteriet kan enkelt tas bort med nyckel för laddning. För mer information om batteriets räckvidd, se produktspecifikationerna nedan.

2. Trampandet är lätt – välj assistansnivå efter behov

Den kraftfulla mittmonterade TechDrive-motorn på 80 Nm gör trampandet lätt oavsett terräng. Denna starka motor klarar även de brantaste uppförsbackarna, och tack vare vridmomentsensorn blir cykelupplevelsen angenäm. Motorn har fem olika assistansnivåer som låter dig välja hur mycket hjälp du får när du trampar. Lämplig assistansnivå väljs enkelt med knapparna på den användarvänliga kontrollenheten, medan enhetens tydliga display visar dig hastighet, tillryggalagd sträcka och batteriets nivå. FitNord Techdrive-motorer tillverkas av några av världens ledande motortillverkare. Vi har gått samman med företag som Ananda, MXUS och Vinka för att skapa de mest effektiva motorerna i sin prisklass för våra elcyklar. 

3. Behagligt sportig körställning – dämpad framgaffel för ökad komfort

FitNord Ranger 500 elcykel erbjuder en cykelupplevelse som är helt i en klass för sig. Den moderna ramen med en sportig körställning fulländar helheten. Den dämpade Suntour-framgaffeln är lätt att låsa när du exempelvis ska iväg på plan landsvägscykling. Cykelkomforten förbättras av de breda Maxxis Ikon-däcken som erbjuder dig utmärkt grepp i terräng, och också rullar smidigt på asfalt. Ranger 500 är känd för sitt utmärkta förhållande mellan pris och kvalitet och fantastiska cykelupplevelse. Det enkla och tillförlitliga Shimano Acera 1x8-växelsystemet ger dig rätt utväxling i såväl branta uppförsbackar som snabb cykling på plan mark. Kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Shimano ser till att cykeln stannar säkert oavsett terräng och väder. Se vilka tillbehör som är kompatibla med Ranger 500.

4. Designad och monterad i Finland

FitNords elcyklar är designade med precision i Finland. Designprocessen omfattar val av ram, anpassning av ramgeometri och testning av komponenter för att stå emot det nordiska klimatet och möta användarnas förväntningar. Varje steg i processen garanterar att cyklarna följer EU:s regelverk och uppfyller de högsta säkerhets- och kvalitetsstandarderna, något som bekräftas genom CE-märkningen. FitNord Ranger 500-cyklarna är inte bara designade i vårt grannland Finland, utan de är även monterade där.

För vem och varför?

Den moderna elcykeln Ranger 500 är idealisk för året runt-cykling och är ett perfekt val för dig som söker en robust och samtidigt smidig elmountainbike med sportiga egenskaper. Den är skräddarsydd för de skiftande nordiska väder- och markförhållandena, och dess mångsidighet gör sig väl i både terräng och i stan. Den är utrustad med toppmoderna funktioner och är lätt att hantera även under de mest krävande förhållandena. Upplev du också den bästa prestandan för prisklassen! Förutom den fräscha mintgröna färgen finns FitNord Ranger 500 elmountainbike också med svart ram.

Är du intresserad av en heldämpad elmountainbike med luftdämpare, större batteri och uppgraderat växelsystem? Då ska du klicka här för att läsa mer om FitNord Ranger 700FS!

Visste du att vi redan har sålt över 30 000 elcyklar? Ta du också steget över till ansträngningsfri elcykling! Välj ramstorlek och beställ din egen Ranger 500 nu från Sportproffsen! Kika på leveransalternativen och beställ redan idag.

FitNord Ranger 500 är en högpresterande elmountainbike med hög körkomfort, som ligger i topp i sin prisklass! Beställ din nu från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ranger 500 Elmountainbike, mintgrön (630 Wh batteri)

Modell: Ranger 500

Färg: Mintgrön

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Terräng, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 630 Wh

Battericells-tillverkare: LG

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 17.5 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

Narrow wide kedjehjul: Ja

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Ja

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Däckbredd: 2.2"

Punkteringsskyddade däck: Ja

Slaglängd framgaffel mått: 120 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: SR Suntour X1LO, 120mm

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Shadow Plus

Pakethållare: Monterbart tillbehör

Stänkskärmar: Monterbart tillbehör

Styrstam: Fast stam

Laddare, ampere: 2 A

Storleksguide

Ramstorlek 43 cm = Cyklistens längd 160–175 cm
Ramstorlek 48 cm = Cyklistens längd 170–185 cm
Ramstorlek 53 cm = Cyklistens längd 180–195 cm

Maximal användarvikt, inklusive bagage och andra tillbehör: 120 kg


Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: