FitNord Ranger 900 Elmountainbike (882 Wh batteri)

0     / 5
Skriv den första recensionen.
27999 kr 34999 kr
RABATT 20 % t.o.m 2021/10/25

Åter i lager 2021.11.5
FitNord Ranger 900 är en elmountainbike på premiumnivå som är utrustad med toppfunktioner och monterad i Finland. Modern ramgeometri, en mycket kraftfull 100 Nm mittmotor, ett inbäddat högkapacitetsbatteri, hydrauliska skivbromsar och en Air Spring -fjäderbåge är funktioner som gör Ranger 900 till en lättkontrollerad, bekväm och snabb elcykel för terrängkörning, trailracing och pendling. Med ett obegripligt kraftfullt batteri och en avancerad elmotor kan Ranger 900 räcka upp till 200 kilometer på en enda laddning, vilket också denna elcykel perfekt för pendling även när distanser är väldigt långa. Ranger 900 är en av de bästa elcyklarna på marknaden och är långt framme jämfört med sina konkurrenter i samma prisklass.    
 • Monterad i Finland av högkvalitativa komponenter
 • Mycket kraftfull mittmotor med 100 Nm vridmoment
 • Högkapacitetsbatteri 882 Wh, räckvidd upp till 200 km
 • 29 tum däck
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Batteri helt inbäddat i ramen
 • Air Spring -fjäderbåge med 120 mm elasticitet
 • 9 växlar

Monterad i Finland, skräddarsydd för våra nordiska förhållande

FitNord Ranger 900 är designat i Finland för att garantera kvalitet och tillförlitlighet. På detta sätt kan vi säkerställa att FitNord Ranger 900 är lämplig för de varierande och krävande nordiska förhållanden. Elcykeln är monterad med extrem precision från högkvalitativa komponenter, så med god vård blir Ranger 900 en långvarig partner för cykling året runt.
 

Kraftfull 100 Nm mittmotor med räckvidd upp till 200 km

FitNord Ranger 900 är utrustad med en mycket kraftfull 100 Nm 250 W TechDrive-motor, som ger gott vridmoment för att ta sig över även de brantaste kullarna. Elmotorns sensor mäter kraften som avges via pedalens aktivering och justerar därefter motoreffekten utan dröjsmål. Resultatet är ett naturligt flyt i tramptagen, vilket är särskilt uppskattat vid körning i terräng och diverse krävande underlag, till exempel hål. Elmotorn har sex hjälpnivåer som anpassas med hjälp av knapparna på TechDrive-skärmen som sitter fäst på styret. Den avancerade tekniken för TechDrive-motorn minimerar strömförbrukningen så batteriet räcker längre.
 
Ett exceptionellt stort 882 Wh batteri med Samsung-celler räcker upp till 200 kilometer, beroende på terräng och assistansnivå. Tack vare batteriets höga kapacitet behöver du inte tveka inför att ge dig ut på längre sträckor, och du behöver inte oroa dig för att ladda upp batteriet varje dag. Det effektiva batteriet är också en stor fördel på vintern, för att kyla och frost påverkar batteriförbrukningen. Batteriet på FitNord Ranger 900 är helt inbäddat i ramen, men kan enkelt tas bort med en nyckel för inomhusförvaring och laddning.
 

Utmärkt körkänsla och cykelkontroll

Fördelarna med en mittmonterad motor och ett batteri som är helt integrerad i karossen är inte begränsade till det snygga utseendet. Tack vare detta fokuseras tyngdpunkten på FitNord Ranger 900 längs ner i mitten, vilket förbättrar balans, kontroll och körkänsla. Detta är särskilt nödvändigt när du kör på mer utmanande terräng, men gör det också till en rolig upplevelse att cykla i stadsmiljö och på vägarna.
 
FitNord Ranger 900 är utrustad med en elastisk och låsbar 120 mm RST Aerial T120 Air Spring-båge som gör det smidigt att ta sig fram över lera, stenar, ytliga rötter och gropig terrängen. Gaffeln kan låsas direkt med styret, vilket gör att det går smidigt att växla till en stel båge när det behövs. Maxxis Ikon -däcken rullar snabbt och jämnt över hinder och ger utmärkt grepp. Hydrauliska Tektro T-275 skivbromsar är effektiva och säkra även vid höga hastigheter.

FitNord Ranger 900 har en 9-växlad med ett enkelt kedjehus framtill som håller kedjan spänd, och en Shimano Alivio-växeln. Med nio växlar, tillsammans med reaktivitet och vridning av elassistans, kan du hantera branta stigar, svängar och snabba nedfarter med tillförlitlighet.
 

Utrustning

Den elektriska mountainbiken FitNord Ranger 900 levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Ranger 900 kan även utrustas med bland annat stänkskärm och pakethållare. Ramen har dessutom ett fäste för ramlåset. Du kan hitta alla dessa prisvärda tillval i vårt breda sortiment.
 
FitNord Ranger 900 finns i två olika ram- och däckstorlekar; 48 cm ram med 27,5 tum däck och 54 cm ram med 29 tum däck.
Välj FitNord Ranger 900 om du uppskattar följande egenskaper:

 • Högklassig elektrisk mountainbike designat i Finland för det nordiska klimatet, som passar för såväl avancerad terrängkörning som pendling
 • Otroligt lång batteritid med en räckvidd på upp till hela 200 km
 • Utmärkt kontroll och körkänsla med mittmotorn med 100 Nm vridmoment
 • Elegant utseende och inbyggt batteri
 • Mycket elcykel för pengarna!

 
Passa på och beställ denna fantastiska mountainbike med riktigt bra batteritid och komfort redan idag från oss på Sportproffsen!

 

Specifikationer

Märke och modell: FitNord Ranger 900
Tillverkningsår: 2021
Avsedd användning: mountainbiking, pendling, fritidscykling
Däckstorlekar: 27,5”(48 cm ram), 29”(54cm ram)
Rammaterial: Aluminium
Ramstorlekar: 48 cm och 54 cm
Vikt: 26 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 882Wh
Battericeller: Samsung
Batterityp: Litium
Färddistans: Upp till 200 km
Motor: TechDrive
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 100 Nm
Pedalsensor: Momentsensor (känner av trampkraften och ställer in motorns effekt utan dröjsmål)

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 9
Bakväxel: Shimano Alivio RD-M3100-SGS
Växelreglage: Shimano Acera SL-M3000-R
Framhjul: 38T
Bakhjul: 11-34T Shimano CS-HG400-9

Skärm

Display: TechDrive
Antal assistansnivåer: 5
Funktioner: Val av assistansnivå
Displayinformation: Batteriladdning, hastighet, vägmätare, trippmätare, körtid, maximal hastighet

Bromsar, däck och framgaffel

Frambroms: Tektro T275, 180mm
Bakbroms: Tektro T275, 160mm
Bromstyp: Hydrauliska skivbromsar
Däck: 27,5” 2,2” / 29” 2,2” Maxxis Ikon
Gaffeltyp: Låsbar Air Spring -fjäderbåge
Gaffelmodell: RST Aerial, T120 mm, remote lockout

Utrustning

Framljus: Ingår (LED, batteridriven)
Bakljus: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår, Selle Royal Shadow +
Pakethållare: Tillval
Stänkskärmar: Tillval
Stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Fäste för ramlås: Ja (lås finns som tillbehör)

Storlekstabell

Ramstorlek 48cm = 170-185 cm cyklist
Ramstorlek 54 cm = 180-195 cm cyklist
Maximal användarvikt inklusive bagage: 120 kg

Installation

Elcyklarna levereras 90% monterade i en robust kartong. Styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall framhjulet behöver monteras. Installationsinstruktioner levereras med cykeln och montering tar ca 20-30 minuter.

Garanti i privat bruk

Ram: 5 år
Övriga delar: 24 månader
Batteri: 12 månader
 
Cykeln bör helst vårdas först efter 100-150 km, men senast innan 250 km. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i ojämnt slitage, vilket kan leda till eventuella defekter som inte täcks av garantin.
 • Sammanhängande produkter
 • Produktkommentarer:

Skriv här den första kommentaren om produkten.