FitNord Rumble 1000 FatBike 26" Elcykel, Svart (1008Wh Batteri)

FitNord Rumble 1000 FatBike 26" Elcykel, Svart (1008Wh Batteri)

29990 kr 37490 kr

I webblager, skickas inom 2-5 arbetsdagar

Passande tillbehör

1 års förlängd garanti vid hemmabruk
AXA Linq City Kedjelås 100/7, svart (349 kr 449 kr)
AXA Newton Bygellås
M-WAVE Fatbike Bakskärm

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Rumble 1000 är en eldriven fatbike med mycket stark motor och ett batteri som tar dig riktigt långt på en enda laddning. Med grova däck på hela 4 tum får elcykeln ett stabilt grepp och mjuk komfort. FitNord Rumble 1000 är ett perfekt val för dig som vill ta dig uppför branta backar, genom snö och lera och över hala rötter.

Fitnord Rumble är med i Aftonbladets elcykeltest 2022 och får betyg 5 av 5 i kriteriet "Användning": "Fatbike är både läckert och praktiskt. Man blir rätt oberoende av underlaget med de breda däcken på cykeln som gör att den går smidigt över det mesta ... Trots att Rumble saknar dämpning blir turen ändå inte stötig. Och räckvidden på upp emot 20 mil är häftig.". -Aftonbladet, maj 2022.

Cykla upp till 200 kilometer på en laddning

Litiumbatteriets extrema kapacitet på 1008 Wh är dubbelt så stor jämfört med elcyklar i samma kategori, där runt 500 Wh brukar vara normalt. Räckvidden under optimala förhållanden är upp till 200 kilometer, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. Med en FitNord Rumble 1000 kan du utan problem ge dig ut på längre distanser utan att behöva tänka på att ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas enkelt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus.

Kraftfull motor med momentsensor

FitNord Rumble 1000 är utrustad med en kraftfull TechDrive mittmotor. Med sina 100 Nm kan den utan problem ta dig uppför branta backar och genom krävande terräng. FitNord Rumble 1000 är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter.  Om du till exempel kommer till en uppförsbacke så är det normalt att trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft.
 
På styret sitter en bakgrundsbelyst LCD-display där information som exempelvis aktuell hastighet, trippmätare och batteristatus kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp när du vill ha lite mer motion.

Stadigt grepp med 26 x 4,0 tum kevlarförstärkta däck

En Fatbike skiljer sig visuellt från en vanlig mountainbike genom de rejäla ballong-däcken.  FitNord Rumble 1000 är utrustad med riktigt feta däck: 26-tums diameter och 4-tum breda med kevlarförstärkning för extra punkteringsskydd.
 
Däckmodellen heter Maxxis Minion Exo-däck som ger ett enormt bra grepp på en mängd olika underlag. Fatbike-däck fungerar också som stötdämpare och absorberar effektivt vibrationer och stötar som orsakats av rötter, gropar och andra ojämnheter. Den dämpande effekten regleras av däcktrycket. För mer grepp och flexibilitet i svårare terräng väljer du ett något lägre tryck. Önskar du istället hög hastighet och smidig framfart på fina grusvägar eller asfalt så fyller du på luft för högre tryck. De breda däcken fördelar cykelns tyngd över ett större område, vilket gör dem mindre känsliga för yttre påverkan.  

Växelsystem från Shimano och hydrauliska skivbromsar från Tektro

FitNord Rumble 1000 har nio växlar och är rustad för såväl branta backar som snabb cykling på plan mark. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano. Du byter växel endast med tummen via MotionShift-växelreglaget på styret. Detta är en särskilt smart funktion för MTB-cykling eftersom du alltid kan hålla pekfingret redo på bromsreglaget. Växelreglaget kan användas för att växla tre steg åt gången vilket gör att du snabbt kan hantera varierande stigningar, snäva svängar och oväntade hinder.
 
Rumble 1000 är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Tektro T-275. Förutom att du snabbt och säkert får stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs.

Designad för nordiska förhållanden

FitNord Rumble 1000 har designats i Finland med vårt nordiska klimat i åtanke. Modellen levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Möjlighet finns även att utrusta med exempelvis stänkskärmar som du hittar i vårt tillbehörssortiment.

Vi har redan sålt 30 000 FitNord elcyklar till nöjda kunder – nu är det din tur att hoppa upp på sadeln!

Välj elcykeln FitNord Rumble 1000 FatBike när du söker följande egenskaper
 • En elcykel med breda och rejäla 4 tums däck som ger bra grepp i alla lägen 
 • Stort batteri med lång räckvidd  
 • Stark motor med momentsensor
 • Växlar från Shimano
 • Hydrauliska skivbromsar
Ta steget du också till den bekymmersfria elcykelvärlden! Välj lämplig ramstorlek och beställ din elfatbike från Sportproffsen redan idag.

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Rumble 1000
Motorassistans upp till: 25 km/h
Avsedd användning: mountainbike, pendling, fritidscykling
Däckstorlek: 26”
Rammaterial: Aluminium
Ramstorlekar: 42 cm, 46 cm, 51 cm
Vikt: 27 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 1008 Wh
Battericeller: Samsung
Batterityp: Litium
Räckvidd: Upp till 200 km under optimala förhållanden. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: TechDrive
Motoreffekt: 250 W
Moment: 100 Nm
Motorplats: Mittmotor
Pedalsensor: Momentsensor (känner av trampkraften och ställer in motorns effekt utan dröjsmål)

Kugghjul och växellåda
Antal växlar: 9
Bakväxel: Shimano Alivio
Växelspak: MotionShift
Framhjul: 38T
Bakhjul: 11-32T

Display
Skärm: TechDrive
Antal hjälpnivåer: 5
Funktioner: Välj hjälpnivå
Displayinformation: Batteriladdning, tempo, vägmätare, trippmätare, körtid, maximal hastighet

Bromsar, däck och framgaffel
Frambroms: Tektro T275
Bakbroms: Tektro T275
Bromstyp: Hydrauliska bromsar
Däck: 26” 4” Maxxis Minion Exo
Gaffeltyp: Stel

Utrustning
Strålkastare: Ingår (LED, batteridriven)
Bakljus: Ingår: (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår
Stående stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Ramlåsfäste: Nej
Pakethållare: Tillval
Stänkskydd: Tillval. M-wave fatbike bakskärm och M-wave fatbike framskärm samt Sunnywheel Fatbike bakskärm passar den här fatbiken. 

Lås som passar till FitNord Rumble
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch + Kedjelås 6/85 cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150 mm 
AXA Linq City Kedjelås 100/7

Storleksdiagram
Ramstorlek = 42 cm (150-170 cm cyklist)
Ramstorlek = 46 cm (160-180 cm cyklist)
Ramstorlek = 51 cm (175-195 cm cyklist)
Maximal användarvikt inklusive bagage: 120 kg

Monteringsinstruktioner
Elcyklarna levereras 90% monterade i en robust kartong. Styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall framhjulet kommer löst. Monteringsguide levereras med cykeln som kan monteras på 20-30 minuter.

Garanti för privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 24 månader
Batteri: 12 månader

Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: