FitNord Rumble 1000 FatBike 26" Elcykel, Svart (1008Wh Batteri)

34990 kr 37490 kr
SPARA 2 500 kr t.o.m 2022/5/30
FitNord Rumble 1000 är en eldriven fatbike med otroligt stark motor och ett batteri som kan ta dig upp till 200 km på en enda laddning. Med grova däck på hela 4 tum får elcykeln ett stabilt grepp och mjuk komfort. FitNord Rumble 1000 är ett perfekt val för dig som vill ta dig uppför branta backar, genom snö och lera och över hala rötter.

Cykla upp till 200 kilometer på en laddning

Litiumbatteriet med sin extrema kapacitet på 1008 Wh är dubbelt så stort jämfört med elcyklar i samma kategori, där runt 500 Wh brukar vara normalt. Detta gör det möjligt att cykla upp till 200 kilometer på en enda laddning, beroende på körstil och terräng. Med en FitNord Rumble 1000 kan du utan problem ge dig ut på längre distanser utan att behöva tänka på att ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas enkelt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus.

Kraftfull motor med momentsensor

FitNord Rumble 1000 är utrustad med en kraftfull TechDrive mittmotor. Med sina 100 Nm kan den utan problem ta dig uppför branta backar och genom krävande terräng. FitNord Rumble 1000 är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter.  Om du till exempel kommer till en uppförsbacke så är det normalt att trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft.
 
På styret sitter en bakgrundsbelyst LCD-display där information som exempelvis aktuell hastighet, trippmätare och batteristatus kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp när du vill ha lite mer motion.

Stadigt grepp med 26 x 4,0 tum kevlarförstärkta däck

En Fatbike skiljer sig visuellt från en vanlig mountainbike genom de rejäla ballong-däcken.  FitNord Rumble 1000 är utrustad med riktigt feta däck: 26-tums diameter och 4-tum breda med kevlarförstärkning för extra punkteringsskydd.
 
Däckmodellen heter Maxxis Minion Exo-däck som ger ett enormt bra grepp på en mängd olika underlag. Fatbike-däck fungerar också som stötdämpare och absorberar effektivt vibrationer och stötar som orsakats av rötter, gropar och andra ojämnheter. Den dämpande effekten regleras av däcktrycket. För mer grepp och flexibilitet i svårare terräng väljer du ett något lägre tryck. Önskar du istället hög hastighet och smidig framfart på fina grusvägar eller asfalt så fyller du på luft för högre tryck. De breda däcken fördelar cykelns tyngd över ett större område, vilket gör dem mindre känsliga för yttre påverkan.  

Växelsystem från Shimano och hydrauliska skivbromsar från Tektro

FitNord Rumble 1000 har nio växlar och är rustad för såväl branta backar som snabb cykling på plan mark. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano. Du byter växel endast med tummen via MotionShift-växelreglaget på styret. Detta är en särskilt smart funktion för MTB-cykling eftersom du alltid kan hålla pekfingret redo på bromsreglaget. Växelreglaget kan användas för att växla tre steg åt gången vilket gör att du snabbt kan hantera varierande stigningar, snäva svängar och oväntade hinder.
 
Rumble 1000 är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Tektro T-275. Förutom att du snabbt och säkert får stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs.

Designad för nordiska förhållanden

FitNord Rumble 1000 har designats i Finland med vårt nordiska klimat i åtanke. Modellen levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Möjlighet finns även att utrusta med exempelvis stänkskärmar som du hittar i vårt tillbehörssortiment.

Välj elcykel FitNord Rumble 1000 FatBike när du söker följande egenskaper
 • En elcykel med breda och rejäla 4 tums däck som ger bra grepp i alla lägen 
 • Stort batteri med räckvidd upp till 200 km  
 • Stark motor med momentsensor
 • Växlar från Shimano
 • Hydrauliska skivbromsar

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.14285714     / 5
4,1
4.2857     / 5
4,3
4.1429     / 5
4,1
4.0000     / 5
4,0

100 % (7 / 7)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 5,0
 • 4,0

Första 200 km

Ungefär 200 km och gjort första service. enda fel som hittats är ena skruven som nästan lossnade av batteriet. Som tur märkte jag problemet när jag laddade batteriet. Passar till nästan vilken väg som helst. Vägar med stora stenar lönar det att undvika. Batteriet håller långa sträckor, förstås beror det på hur man använder den. Skärmen visar inte något efter att ha åkt 90 km. Eco understöden fungerar ändå. Ungefär hälften av vägen är asfalt, resten av vägen är för det mesta sand och några kilometer är skog. Det tog ungefär 5.5 timmar. Med eco understöden var konsumtionen ganska hård. Nästa nivå tour förbrukar för mycket till längre resor. Av hela resan var tour i användning endast 15 km. Effektivaste understöden är gjort till terräng, i motorn finns det nog tillräckligt med kraft. Första servicen var en positiv upplevelse i Neonsport i Sastamala.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Juha 2021/10/21
 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 5,0
 • 4,0
 • 4,0

Beställde cykeln vars leverans var en aning försenad. Snabblänken var för lång, nya kom nästan 2 veckor efter att ha gjort reklamationen. Till slut på väg. Har gått igenom cykeln extra noga. Cykeln har fungerat bra efter det. Motorn hade et konstigt ljud. Förstod att några bultar var en aning lösa. Jag spände dem och ljudet försvann. Har varit nöjd med köpet.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
laki 2021/10/19
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

En bra cykel när den väl anlände

Baserat på de första körningarna ser det bra ut. Som tur hade jag modet att köpa den när den var billig. Jag är lite tveksam eftersom jag inte kan hitta någon information om TechDrive-motorn någonstans, och tillgången till reservdelar (t.ex. ett nytt batteri) är ett frågetecken.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Antti 2021/10/2
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: