FitNord Venture 500 Elcykel (612 Wh batteri)

4.58333333     / 5
4,6
100 % Rekommenderar
24990 kr 29990 kr
SPARA 5,000 kr t.o.m 2021/12/6

I lager, leverans inom 3-6 arbetsdagar

FitNord Venture 500 är elcykeln för dig som är ute efter en brukscykel med 80 Nm stark mittmotor och lång räckvidd. Batteriets kapacitet är hela 612 Wh, vilket är nästan dubbelt så mycket som många liknande modeller. Tack vare en dämpgaffel som kan låsas vid behov samt effektiva hydrauliska skivbromsar tar du dig fram komfortabelt och säkert i alla lägen. Utrustning som skärmar, pakethållare, belysning och reflexer ingår.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Venture 500:

Kraftfull mittmotor med momentsensor

FitNord Venture 500 är utrustad med en mycket kraftfull 80 Nm 250 W TechDrive-mittmotor som assisterar upp till 25 km/h. Vridmomentet i motorn är nästan det dubbla mot många andra elcykelmotorer, vilket ger rejäl kraft i motlut och snabb acceleration. Motorn aktiveras av så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer skjuter momentsensorn till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.
 
På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

Upp till 160 km räckvidd

Batteriet har Samsung-celler och är diskret infällt i ramen, vilket ger i ett stilrent utseende. En laddning tar dig upp till hela 160 kilometer, beroende på körstil, terräng etc. Även om du inte alltid beger dig ut på långtur är den höga kapacitet (612 Wh) en bekvämlighet, eftersom man slipper tänka på att ladda varje dag. Batteriet avlägsnas enkelt med en nyckel om du önskar ladda eller förvara det på annat håll.

Säker elcykel med bekväm körkomfort

FitNord Venture 500 är en elcykel med hög komfort. Cykelns styrstam är vinklingsbar för att ställa in en bekväm körställning efter dina förutsättningar. Framgaffeln är dämpad för att öka komforten vid ojämnt underlag eller på grusvägar. När det är dags för längre pendling på asfalt går det enkelt att låsa gaffeln i stelt läge.

Däcken är normalbreda och ger god rull på såväl asfalt som grus. Växelsystemet har åtta växellägen och kommer från marknadsledande Shimano. Utväxlingen passar bra både för långa raksträckor och branta backar. Med hydrauliska skivbromsar, även de från Shimano, får du snabbt stopp på elcykeln i alla situationer. De hydrauliska bromsarna kräver dessutom väldigt lite service eftersom de är självjusterande och inte behöver smörjas. Dessutom är FitNord Venture 500 utrustad med stänkskärmar, pakethållare, reflexer samt lagstadgade fram- och bakljus som drivs av batteriet. Detta gör modellen perfekt som brukscykel i vardagen.

Finsk design för nordiska förhållanden

FitNord Venture 500 har designats i Finland med kvalitet och säkerhet i fokus. Det är en elcykel som är framtagen för att passa nordiska förhållanden. FitNord Venture 500 är sammansatt med komponenter av hög kvalitet med förutsättningar att vara en långvarig partner för både sommar- och vinterkörning.

Välj FitNord Venture 500 om du uppskattar följande egenskaper

 • Mycket stark mittmonterad elmotor, 80 Nm
 • Hög batterikapacitet, dubbel jämfört med många andra elcyklar
 • Hög komfort med stötdämpande framgaffel som dessutom kan låsas
 • Praktisk brukscykel för såväl kortare som längre pendling
 • Komponenter som växlar, bromsar och batteri från välkända tillverkare
 • Designad i Finland för det Nordiska klimatet
 
Om du är ute efter en elcykel med lång räckvidd, mycket stark mittmotor och hög komfort så är FitNord Venture 500 modellen för dig!
 

Produktspecifikation

Märke och modell: FitNord Venture 500
År: 2021
Användning: Pendling, fritidscykling.
Däckstorlek: 28 "
Material ram: aluminium
Ramstorlekar: 52 cm / 58 cm
Vikt: 24,5 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 612 Wh (36V 17 Ah)
Battericeller: Samsung
Batterityp: Lithium-ion
Färddistans (räckvidd): upp till 180 km
Motor: Tech Drive
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 80 Nm
Motorplacering: Mitten
Pedalsensor: Vridmomentsensor (pedalkraft används för att identifiera och justera motoreffekten momentant)

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 8
Bakväxel: Shimano Altus
Växelspak: MotionShift
Framhjul: 38T
Bakhjul: 11-38T

Skärm
Display: Tech Drive
Antal assistansnivåer: 5
Funktioner: Välj hjälpnivå
Displayinformation: batteriladdning, hastighet, vägmätare, trippmätare, körtid och maximal hastighet.

Bromsar, däck, och framgaffel
Frambroms: Shimano MT200
Bakbroms: Shimano MT200
Bromstyp: Hydrauliska skivbromsar
Däck: 28 "Cross CST resenär 700X42C
Gaffeltyp: Låsbara elastisk båge
Gaffelmodell: Suntour Nex, T63 mm

Tillbehör
Framljus: Ingår (LED, batteridriven)
Bakljus: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår
Pakethållare: Ingår
Stänkskydd: Ingår
Stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Fäste för ramlås: Ja (lås valfritt)

Storlekstabell
Ramstorlek = 52 cm (165-185 cm cyklist)
Ramstorlek = 58 cm (180-195 cm cyklist)
Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage

Installation
Elcyklar levereras 90% färdigmonterad i en robust kartong. Du monterar själv styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall även framhjulet. Instruktioner levereras med cykeln och installationen tar cirka 20 till 30 minuter.

Garanti i privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 24 mån

Batteri: 12 mån

 • Sammanhängande produkter
 • Produktkommentarer:

Sammandrag

4.58333333     / 5
4,6
4.5000     / 5
4,5
4.7500     / 5
4,8
4.5000     / 5
4,5

100 % (4 / 4)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

5     / 5
5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Hyvä retkipyörä

Moi. Olen erittäin tyytyväinen pyörään mutta huoltoon en ole kovin tyytyväinen ja tuon hintaisessa pyörässä saisi olla valot jo akusta eikä pattereilla jos ois mahdollista saada siihen valot toimimaan akusta niin laittaisin.

Översätt

Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Pasi Alakopsa 2021/8/9
4     / 5
4,0
 • 4,0
 • 4,0
 • 4,0

Hämtade min cykel från Tammerfors i lördags. Cykeln som jag fick var monterad till 90% utan att man sedan dubbelkollat själva boxen. Det saknades en Fitnord-påse som innehåller rester av de delar som man behöver för att montera. Framhjulsaxel, pedaler, batteriladdningskabel, batterinyckel, framljust och verktyg. 2,5 timmar försökte jag ringa men ingen svarade. På måndagen fick jag kontakten kundservice och berättade vilka delar som saknades. Fick veta att om jag inte får delarna till torsdag, så har de en ny cykel på fredag hos dem. Jag fick delarna onsdag och testade cykeln. Växlarna lät väldig mycket och jag cyklade till närmsta cykelservice, som fixade växlarna. Jag skickade in servicefakturan och fick mina pengar tillbaka. Trots dålig start var servicen bra och allting funkade jättebra.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Ari 2021/8/1
5     / 5
5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Cykeln fungerar perfekt. Har cyklat ca 20 mil sedan leverans och cykeln känns rejäl och stabil. Även batterikapaciteten vekar stämma. Hade problem med en pedal vid montering men fick snabbt en ny. Vill även ge en eloge till en mycket bra fungerande kundtjänst

Jag rekommenderar produkten!
Kjell 2021/7/30 , Jönköping
4.3333333333333     / 5
4,3
 • 4,0
 • 5,0
 • 4,0

Efter de första underhållsjusteringarna (växeljustering) fungerar cykeln alldeles utmärkt. Batterilivslängden verkar också vara på utlovad nivå. Pedalerna gick sönder under 100 km, men nya omfattades av garantin.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Mane 2021/6/26