FitNord Ava 500 Elcykel 2024, Roséguld (612 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

FitNord Ava 500 Elcykel 2024, Roséguld (612 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

18990 kr 29990 kr
RABATT 36 % Gäller T.O.M. 1/7/2024

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

En elcykel för stadscykling och fritidscykling med tidlös design, snygga detaljer och stort batteri. Nu kan du beställa 2024 års modell av Ava 500!

FitNord Ava 500 är en stilren elcykel med låg ram, stark mittmotor och lång räckvidd. Den kraftfulla motorn gör det lätt att trampa uppför och i motvind. Batteriet, som är integrerat i ramen, ger dig ström för flera dagars körning på en enda laddning. Dessutom gör den mjuka cyklingen, den låsbara dämpade framgaffeln och väl tilltagna utrustningen Ava 500 till den perfekta elcykeln för fritidscykling och jobbpendling.

 • Batteri med hög kapacitet på 612 Wh (36 V, 17 Ah)
 • Räckvidd under optimala förhållanden: 160 km
 • Mittmotor med vridmoment på 80 Nm
 • Låsbar dämpad framgaffel
 • Designad och monterad i Finland

Titta på vår produktvideo för 2024 års FitNord Ava 500-modell.

Batteriets räckvidd är upp till 160 kilometer
Ava 500 elcykel har ett batteri på 612 Wh som är utrustat med högkvalitativa Samsung-celler. Det har tillräckligt med ström för att cykla 160 km, beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och användarvikt. Den höga batterikapaciteten är en bekvämlighet särskilt för dig som också cyklar lite längre sträckor varje dag. Det stora batteriet tål vinterkylan bättre än mindre varianter. Det är elegant integrerat i ramen och lätt att plocka av för laddning. Om du vill kan du låsa det med nyckel. Du hittar mer information om batterikapacitet i produktspecifikationen.

Stark mittmotor och fem assistansnivåer gör det lätt att trampa
Den så kallade TechDrive-motorn med ett vridmoment på 80 Nm är mittmonterad och gör cyklingen lätt i såväl uppförsbackar som motvind. Motorn har också en vridmomentsensor som känner av din trampkraft och optimerar motoreffekten därefter. Du kan välja mellan fem olika assistansnivåer beroende på hur mycket hjälp du behöver av motorn. Välj nivå med hjälp av knapparna på kontrollpanelen där du också kan avläsa bland annat hastighet, sträcka och batterinivå på skärmen. Den uppdaterade kontrollpanelen är utrustad med en USB-C-port för att du ska kunna ladda din telefon eller ditt lyse direkt från skärmen.

Pålitligt Shimano Acera växelsystem och hydrauliska skivbromsar
Med FitNord Ava 500:s stabila 1 x 8-växelsystem Shimano Acera byter du smidigt växel efter behov, från branta uppförsbackar till snabb cykling på plan mark. Tack vare de kraftfulla hydrauliska skivbromsarna stannar du din elcykel på ett säkert sätt.

Bekväm och säker cykling med låsbar dämpad gaffel och låg ram
Elcykeln är utrustad med Suntours låsbara dämpade framgaffel. Genom att justera låset bestämmer du själv om du vill ha hårdare eller mjukare cykling. Tack vare den låga ramen är elcykeln både enkel och säker att kliva av och på och passar därmed alla cyklister. Körkomforten förstärks av däcken Maxxis Overdrive Excel som rullar utmärkt på asfalt och också ger dig bra grepp på grusvägar. Ava 500 är utrustad med pakethållare, stänkskärmar och ljusstarka Spanning-lampor. Baklampan är dessutom elegant placerad i pakethållaren.

Elcykeln designad i Finland för förhållandena i norr
För att säkerställa att elcykeln klarar de krävande och föränderliga väderförhållanden på våra nordliga breddgrader, är den designad och monterad i Finland. Vidare är Ava 500 tillverkad av högkvalitativa komponenter, vilket innebär att med rätt skötsel och regelbundet underhåll blir din elcykel en långvarig partner för både sommar- och vintercykling.


De viktigaste egenskaperna:

 • 630 Wh batteri (räckvidd under optimala förhållanden är 160 km)
 • 80 Nm mittmonterad motor med vridmomentsensor
 • Växelsystem Shimano Acera med 8 växlar
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Designad och monterad i Finland

Se vilka tillbehör som är kompatibla med Ava 500.

FitNord – finsk design
FitNords elcyklar designas i Finland av vårt skickliga designteam. Arbetet med designen är en noggrann och omfattande process med många steg, till exempel tester, val av komponenter och justeringar av ramgeometrin för att modellen ska passa såväl användare som ändamål. I processen ingår även visuell utformning och naturligtvis också säkerställandet att elcyklarna efterlever EU:s föreskrifter för att få CE-märkning.

TechDrive elcykelmotor
FitNords TechDrive-motorer tillverkas av några av världens största motortillverkare. Vi har gått samman med ledande företag inom branschen – Ananda, MXUS och Vinka – för att skapa de kraftfullaste motorerna i prisklassen till våra FitNord elcyklar. TechDrive-motorns höga vridmoment-kapacitet har gjort den till ett populärt val bland elcyklister. Motorn konkurrerar med Shimano, Bosch och Bafang om att vara det mest sålda varumärket på marknaden i vårt grannland Finland.

FitNord Ava 500 är en elcykel för varierad cykling, även längre resor. Den har modern design och väl tilltagen utrustning. Välj lämplig ramstorlek och beställ din Ava 500 från Sportproffsen!

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 500 Elcykel 2024, Roséguld (612 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

Modell: Ava 500

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 612 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung/LG

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 17.5 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Ja

Bromsar, däck och framgaffel

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckmodell: Maxxis Overdrive Excel

Däckbredd: 1.75"

Slaglängd framgaffel mått: 80 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour NEX E25, 63 mm (låsbar)

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Freeway

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 41 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Förpackningens storlek: 159 x 25 x 90,5 cm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner. 

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: