FitNord Ava 500 Elcykel 2024, svart (612 Wh batteri)

FitNord Ava 500 Elcykel 2024, svart (612 Wh batteri)

17990 kr 29990 kr
RABATT 40 % Gäller T.O.M. 29/7/2024

Passande tillbehör

ATRAN Zap Toppväska, Cykelväska för pakethållare
ABUS Granit Plus Bygellås 470 + EaZyKF 230mm
1 års förlängd garanti vid hemmabruk
XLC SC-G01 Sadelöverdrag Gel, storlek L
EASY Cykelkedjeolja 250 ml

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ava 500 är en elcykel designad och monterad i Finland, vars starka motor, långa räckvidd och ergonomiska ram gör cyklingen behaglig och pålitlig. Beställ 2024 års modell!

Denna elcykelmodell, perfekt anpassad för nordiska förhållanden, är ett utmärkt val för jobbpendling, stadskörning och längre utflykter. På en fulladdning kan du köra upp till 160 kilometer, och med den här elcykeln får du njuta av moderna funktioner och lång räckvidd året runt! Årets uppdaterade modell har bland annat utrustats med LCD-skärm med USB-C-port, AVS-kompatibel pakethållare samt en praktisk fästanordning för framkorg.

Titta på vår produktvideo för 2024 års FitNord Ava 500-modell.

Läs mer om FitNord Ava 500 och ta steget in i världen av enkel och bekymmersfri elcykling!

1. Mycket kraftfullt batteri – upp till 160 kilometer på en fulladdning

Det högkvalitativa 612 Wh-batteriet med Samsung-celler räcker – beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt – upp till 160 kilometer. Detta stora batteri behöver inte laddas varje dag och klarar vinterförhållanden bättre än små batterier. Det är också elegant integrerat i ramen och lätt att plocka av för laddning. Batteriet sitter säkert på sin plats och man behöver en nyckel för att kunna ta loss det. Mer information om batteriets räckvidd finns i produktspecifikationen längre ner på produktsidan.

2. Låg ram passar alla – extra komfort från framgaffeln och den tydliga skärmen

Den låga unisex-ramen gör det lätt och säkert att kliva på och av elcykeln, och tack vare designen passar Ava 500 alla typer av cyklister. Elcykeln är utrustad med en låsbar dämpad framgaffel från Suntour, och genom att justera låset kan du själv bestämma om du vill ha en fastare eller mjukare cykling. Med de hydrauliska skivbromsarna från Shimano stoppar du elcykeln säkert och effektivt oavsett väderförhållanden. Kontrollpanelen visar bland annat hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå, och den höga upplösningen (170 x 320 pixlar) bidrar till att informationen är lättläst trots skärmens nätta storlek. Skärmen har USB-C-laddningsmöjlighet för exempelvis din telefon, och i menyn kan du justera assistansprofil och skärmens ljusstyrka.

3. Stark 80 Nm mittmotor – lätt trampning

Att trampa på Ava 500 är lätt och smidigt tack vare den starka mittmotorn med 80 Nm vridmoment och momentsensor. Den känner av din trampkraft och optimerar motorns effekt därefter, vilket ger en naturlig och mjuk cykling utan ryck. Motorn erbjuder fem assistansnivåer. Det pålitliga Shimano Acera 1x8-växelsystemet ger rätt och smidig utväxling både på plan mark och i uppförsbackar, och eftersom växelsystemet kommer efter motorn kan mittmotorn utnyttja växelsystemet bättre än vad en bakmotor kan – särskilt i uppförsbackar. FitNord Ava 500 är därför också bra för tunga transporter eller för att dra en cykelkärra.

4. Mångsidig och högkvalitativ utrustning – praktiskt för alla typer av cykling

FitNord Ava 500 har högkvalitativa Maxxis Overdrive Excel-däck som rullar utmärkt på asfalt och ger bra grepp även på grusvägar. Elcykeln är utrustad med allt nödvändigt för bekväma cykelturer: praktisk pakethållare, stänkskydd och ljusstarka Spanning-lampor där baklampan är snyggt integrerad i pakethållaren. Framtill kan du montera en fast korg, och på pakethållaren kan du snabbt fästa en AVS-anpassad korg. Tack vare sina mångsidiga tillbehör är Ava 500 ett praktiskt val för pendling, stadscykling och utflykter, ensam eller med ett barn.

5. Designad och monterad i Finland – designad för nordiska förhållanden

Designen av FitNord elcyklar görs i Finland av skickliga designers. Den noggranna utvecklingsprocessen innehåller många steg som val av ram, justering av ramgeometri, val av komponenter, testning med hänsyn till användare och klimat, visuell design samt naturligtvis efterlevnad av EU-regler för att erhålla CE-märkning. För att säkerställa kvalitet och tillförlitlighet monteras FitNord Ava 500-cyklarna också i Finland. Elcykeln är tillverkad av högkvalitativa komponenter; med rätt skötsel och regelbundet underhåll kommer Ava 500 att vara en långvarig följeslagare på vägarna både på sommaren och vintern.

För vem och varför?

Med denna elcykel kan du glömma frustrationen och kämpandet i uppförsbackar och motvind, och tack vare batteriets egenskaper kan du njuta av lång, säker körning. Den kraftfulla motorn gör trampningen lätt och erbjuder dig tillräckligt med kraft även för kraftigt kuperad mark. Elcykeln är perfekt för bekväm jobbpendling, avslappnad stadscykling samt längre utflykter. Den är tillverkad för krävande nordiska förhållanden, och det högkvalitativa batteriet behöver inte laddas varje dag om du kör medellånga sträckor. Batteriet klarar vinterförhållanden bättre än små batterier. Att cykla med Ava 500 är bekymmersfritt och praktiskt.

FitNord Ava 500 finns med ram i svart, vitt och roséguld. Om du är intresserad av en elcykel med ännu större batteri och fler växlar, kolla in FitNord Ava 700-modellen. Vi har redan sålt 30 000 FitNord elcyklar till nöjda kunder – nu är det din tur att hoppa upp på sadeln!

Ta steget du också in i den bekymmersfria elcykelvärlden. Välj ramstorlek och beställ din Ava 500 idag från Sportproffsen!

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 500 Elcykel 2024, svart (612 Wh batteri)

Modell: Ava 500

Färg: Svart

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 612 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 17 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Ja

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckmodell: Maxxis Overdrive Excel

Däckbredd: 1.75"

Slaglängd framgaffel mått: 80 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour NEX E25, 63 mm (låsbar)

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Freeway

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 41 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Förpackningens storlek: 159 x 25 x 90,5 cm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner. 

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: