FitNord Rumble FatBike 300 Elcykel, Svart (690 Wh batteri)

22490 kr 24990 kr
SPARA 2 500 kr t.o.m 2022/5/23
FitNord Rumble 300 är en eldriven fatbike med mycket stort litiumbatteri och en stark elbakmotor som aktiveras av momentsensor. Med grova däck på hela 4 tum får elcykeln ett otroligt stabilt grepp och mjuk komfort. FitNord Rumble 300 är ett bra val för dig som vill ta med din elcykel på mångsidiga utmaningar. 

Räckvidd upp till 120 kilometer

Litiumbatteriet med smått otroliga 690 Wh kapacitet är nästan dubbelt så stort jämfört med andra batterier på elcyklar, där runt 350 Wh brukar vara normalt. Den höga kapaciteten gör det möjligt att färdas upp till 120 kilometer på en enda laddning, beroende på körstil och terräng. Med en FitNord Rumble 300 kan du bekymmersfritt ge dig ut på längre distanser utan att nödvändigtvis behöva ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas enkelt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus.

Kraftfull bakmotor med momentsensor

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.
 
FitNord Rumble 300 är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft. Detta är en stor fördel när man cyklar mountainbike eftersom behovet av motorassistans skiftar snabbt

Stadigt grepp med 26 x 4,0 tum feta däck

En Fatbike skiljer sig visuellt från en vanlig mountainbike genom de rejäla ballong-däcken.  FitNord Rumble 300 är utrustad med riktigt feta däck: 26-tums diameter och 4-tum breda med kevlarförstärkning för extra punkteringsskydd. Däckmodellen heter CST BFT (Big Fat Tire) C1752-däck och ger enastående grepp på en mängd olika ytor. 
 
Samtidigt fungerar elektriska fatbike-däck också som stötdämpare och absorberar effektivt vibrationer och stötar som orsakats av rötter, gropar och andra ojämnheter. Den dämpande effekten regleras av däcktrycket. För mer grepp och flexibilitet i svårare terräng väljer du ett något lägre tryck. Önskar du istället hög hastighet och smidig framfart på fina grusvägar eller asfalt så fyller du på luft för högre tryck. De breda däcken fördelar cykelns tyngd över ett större område, vilket gör dem mindre känsliga för yttre påverkan.

Växelsystem och hydrauliska skivbromsar från Shimano

FitNord Rumble 300 är åttaväxlad och rustad för såväl branta backar som snabb cykling på plan mark. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano. Du byter växel endast med tummen via MotionShift-växelreglaget på styret. Detta är en särskilt smart funktion för MTB-cykling eftersom du alltid kan hålla pekfingret redo på bromsreglaget. Växelreglaget kan användas för att växla tre steg åt gången vilket gör att du snabbt kan hantera varierande stigningar, snäva svängar och oväntade hinder.
 
Rumble 300 är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Shimano MT200 både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs.

Designad för nordiska förhållanden

Elcykel FitNord Rumble 300 har designats i Finland med vårt nordiska klimat i åtanke. Modellen levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Möjlighet finns även att utrusta med skärmar etc. som du finner i vårt tillbehörssortiment.
 
Välj elcykel FitNord Rumble 300 FatBike när du söker följande egenskaper
 • En elcykel med breda och rejäl 4 tums däck som ger bra grepp i alla lägen 
 • Stort batteri med räckvidd upp till 120km  
 • Stark motor med momentsensor
 • Växlar och hydrauliska skivbromsar från Shimano

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.46666667     / 5
4,5
4.4000     / 5
4,4
4.4000     / 5
4,4
4.6000     / 5
4,6

100 % (5 / 5)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Denna cykeln är bättre än en dubbelt så dyr cykel

Jag har haft en cykel för 50 000kr. Visserligen med en smidig båge men bortse från det hade jag aldrig köpt en 50k-cykel just för denna jag köpt nu. Ramen är starkare eftersom motorn är en bakhjulsmotor. Assistansen kanske är lite oförskämd och ger bra smällar dvs hjälper till mycket, men med lite kraft. Bromsarna på cykeln är grymma.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Electro 2022/3/18
 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 4,0
 • 4,0
 • 5,0

Trevlig åktur med hjälp av elmotorn, 40 km gick lätt. Batteriets ovansida var dock löst. Batteriet väger ganska mycket och ovansidan fästs på ramen med två små skruvar. På asfalt håller det, men på skogsvägar trillade ovansidan av. Nu reparerad av märkesverkstad. Batteriet har nu fästs med ett kardborreband för att sitta still.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
JussiM 2021/7/31
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 5,0
 • 4,0

Cykeln är av riktigt bra kvalitet och den är snygg. Den fungerade också riktigt bra. Kundtjänst var väldigt vänlig. Pris-kvalitetsförhållandet är bra. Det vill säga – jag kan rekommendera.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Mairo 2021/7/16
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: