FitNord Rumble FatBike 300 Elcykel, Svart (690 Wh batteri)

24990 kr

Skicka in din e-postadress och vi kommer att meddela dig när produkten blir tillgänglig.

FitNord Rumble 300 är en eldriven fatbike med mycket stort litiumbatteri och en stark elbakmotor som aktiveras av momentsensor. Med grova däck på hela 4 tum får elcykeln ett otroligt stabilt grepp och mjuk komfort. FitNord Rumble 300 är ett bra val för dig som vill ta med din elcykel på mångsidiga utmaningar. 

Räckvidd upp till 120 kilometer

Litiumbatteriet med smått otroliga 690 Wh kapacitet är nästan dubbelt så stort jämfört med andra batterier på elcyklar, där runt 350 Wh brukar vara normalt. Räckvidden under optimala förhållanden är upp till 120 kilometer, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. Med en FitNord Rumble 300 kan du bekymmersfritt ge dig ut på längre sträckor utan att nödvändigtvis behöva ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas enkelt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Rumble 300 Elfatbike.


Kraftfull bakmotor med momentsensor

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.
 
FitNord Rumble 300 är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man till exempel kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft. Detta är en stor fördel när man cyklar mountainbike eftersom behovet av motorassistans skiftar snabbt

Stadigt grepp med 26 x 4,0 tum feta däck

En Fatbike skiljer sig visuellt från en vanlig mountainbike genom de rejäla ballong-däcken.  FitNord Rumble 300 är utrustad med riktigt feta däck: 26-tums diameter och 4-tum breda med kevlarförstärkning för extra punkteringsskydd. Däckmodellen heter CST BFT (Big Fat Tire) C1752-däck och ger enastående grepp på en mängd olika ytor. 
 
Samtidigt fungerar elektriska fatbike-däck också som stötdämpare och absorberar effektivt vibrationer och stötar som orsakats av rötter, gropar och andra ojämnheter. Den dämpande effekten regleras av däcktrycket. För mer grepp och flexibilitet i svårare terräng väljer du ett något lägre tryck. Önskar du istället hög hastighet och smidig framfart på fina grusvägar eller asfalt så fyller du på luft för högre tryck. De breda däcken fördelar cykelns tyngd över ett större område, vilket gör dem mindre känsliga för yttre påverkan.

Växelsystem och hydrauliska skivbromsar från Shimano

FitNord Rumble 300 är åttaväxlad och rustad för såväl branta backar som snabb cykling på plan mark. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano. Du byter växel endast med tummen via MotionShift-växelreglaget på styret. Detta är en särskilt smart funktion för MTB-cykling eftersom du alltid kan hålla pekfingret redo på bromsreglaget. Växelreglaget kan användas för att växla tre steg åt gången vilket gör att du snabbt kan hantera varierande stigningar, snäva svängar och oväntade hinder.
 
Rumble 300 är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Shimano MT200 både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs.

Designad för nordiska förhållanden

Elcykel FitNord Rumble 300 har designats i Finland med vårt nordiska klimat i åtanke. Modellen levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Möjlighet finns även att utrusta med skärmar etc. som du finner i vårt tillbehörssortiment.
 
Välj elcykel FitNord Rumble 300 FatBike när du söker följande egenskaper
 • En elcykel med breda och rejäl 4 tums däck som ger bra grepp i alla lägen 
 • Stort batteri med lång räckvidd 
 • Stark motor med momentsensor
 • Växlar och hydrauliska skivbromsar från Shimano

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Rumble 300
Motorassistans upp till: 25 km/h
Däckstorlek: 26 tum, 4,0 tum breda
Material ram: aluminium
Ramstorlekar: 42 cm, 46 cm, 51 cm
Vikt: 26 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 690 Wh (48V 14,4 Ah)
Batterityp: Lithium-ion
Batteritid: Upp till 120 km under optimala förhållanden. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: Tech Drive bakmotor
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 50 Nm
Motorplacering: Bak
Pedalsensor: Momentsensor (känner av trampkraften och ställer in motorns effekt utan dröjsmål)

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 8
Bakväxel: Shimano Altus
Växelspak: MotionShift
Frahjul: 38T
Bakhjul: 11-32T

Skärm
Display: Tech Drive
Antal assistansnivåer: 5
Displayinformation: batteristatus, hastighet, distans.

Bromsar, däck, och framgaffel
Frambroms: Tektro T275 & Shimano MT200
Bakbroms: Tektro T275 & Shimano MT200
Bromstyp: Hydrauliska skivbromsar
Däck: 26” x 4” CST BFT (Big Fat Tire) C1752
Gaffeltyp: stel

Tillbehör
Belysning fram och bak: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår
Cykelställ: Ingår
Justerbar styrstam: Ja, vinklingsbar
Ramlåsfäste: Nej
Pakethållare: Tillval
Stänkskydd: Tillval. M-wave fatbike bakskärm och M-wave fatbike framskärm samt Sunnywheel Fatbike bakskärm passar den här fatbiken.

Lås som passar till FitNord Rumble
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch + Kedjelås 6/85 cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150 mm 
AXA Linq City Kedjelås 100/7

Storlekstabell
Ramstorlek = 42 cm (150-170 cm cyklist) hjul 26”
Ramstorlek = 46 cm (160-180 cm cyklist) hjul 26”
Ramstorlek = 51 cm (175-195 cm cyklist) hjul 26”
Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage

Installation
Elcyklar levereras 90% färdigmonterade. Du monterar själv styre, sadel, pedaler och framdäck. Instruktioner levereras med cykeln och installationen är färdig på 20 till 30 minuter.

Garanti vid privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 24 mån
Batteri: 12 mån

Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner


Sammandrag

4.38095238     / 5
4,4
4.2857     / 5
4,3
4.4286     / 5
4,4
4.4286     / 5
4,4

100 % (7 / 7)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

En bra cykel. Bär lätt en 115 kg förare i terrängen. Det finns åtminstone tillräckligt mycket styrka. Tack vare justeringar får man en bra körställning.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
TommiK 2022/10/19
 • 3.3333333333333     / 5
  3,3
 • 3,0
 • 4,0
 • 3,0

Cykelns tyngd

Cykeln är annars ganska bra, men när batteriet tar slut mitt under körningen är cykeln för tung.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Hemli 2022/5/20
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Denna cykeln är bättre än en dubbelt så dyr cykel

Jag har haft en cykel för 50 000kr. Visserligen med en smidig båge men bortse från det hade jag aldrig köpt en 50k-cykel just för denna jag köpt nu. Ramen är starkare eftersom motorn är en bakhjulsmotor. Assistansen kanske är lite oförskämd och ger bra smällar dvs hjälper till mycket, men med lite kraft. Bromsarna på cykeln är grymma.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Electro 2022/3/18
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: