FitNord Rumble 500 FatBike 26" Elcykel, Svart (690 Wh batteri)

23990 kr 29990 kr
RABATT 20 % t.o.m 2022/8/8

Välkommen att testa elcykel hos oss på Stormbyvägen 6


FitNord Rumble 500 är en elektrisk fatbike av hög kvalitet. Utrustad med grova 26 x 4,0 tums däck tar du dig fram lika bra genom snö, sand och lera som på asfalt. En mycket kraftfull mittmotor ger avlastning under långa cykelturer, och batteriet har kapacitet att ta dig upp till 140 km på en enda laddning. 

Fitnord Rumble är med i Aftonbladets elcykeltest 2022 och får betyg 5/5 i kriteriet "Användning": "Fatbike är både läckert och praktiskt. Man blir rätt oberoende av underlaget med de breda däcken på cykeln som gör att den går smidigt över det mesta ... Trots att Rumble saknar dämpning blir turen ändå inte stötig." -Aftonbladet, maj 2022.

 

Räckvidd upp till 140 kilometer

Litiumbatteriet ar en kapacitet på hela 690 Wh vilket räcker upp till 140 kilometer beroende på terräng och körstil. Du kan ta dig långa distanser utan att behöva tänka på att ladda batteriet varje dag. 

Särskilt vintertid är det viktigt med ett högkvalitativt batteri eftersom kylan kan försämra batterier på elektriska cyklar. Batteriet är delvis inbäddat i ramen på Rumble 500 och är enkel att ta bort med nyckel för laddning och förvaring inomhus.

Mittmotor med momentsensor

FitNord Rumble 500 är utrustad med 250 watt stark mittmotor och assisterar med kraft upp till 25 km/h enligt gällande trafikregler. Tack vare den mittmonterade motorn är tyngden förlagd lågt i mitten av cykeln, vilket förbättrar balans och körupplevelse. Detta är särskilt viktigt när du kör i mer utmanande terräng, men gör det också roligare att cykla i stadsmiljö.

Mittmotorns momentsensor känner av hur hårt du trampar och justerar omedelbart motorassistansen därefter. Resultatet blir en väldigt naturlig och följsam känsla. Detta är en fördel eftersom behovet av motorassistans skiftar snabbt när man cyklar i terräng. 

På styret sitter en bakgrundsbelyst LCD-display bland annat aktuell hastighet, trippmätare och batteristatus kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp om du vill ha mer motion. 

Effektivt grepp med 4 tum feta däck

Utseendemässigt skiljer sig den elektriska fatbiken från en vanlig mountainbike genom de rejäla däcken. FitNord Rumble 500 är utrustad med 26-tums diameter och 4-tum breda kevlarförstärkta däck som ger oslagbart grepp på flera olika underlag.
 
Samtidigt fungerar fatbike-däck stötdämpande och absorberar effektivt vibrationer och stötar orsakade av stenar, rötter och gropar. Dämpande effekt och dragkraft regleras av däcktrycket. För mer grepp och flexibilitet i svårare terräng väljer du ett något lägre tryck. Önskar du istället hög hastighet och smidig framfart på fina grusvägar eller asfalt så fyller du på luft för högre tryck. De breda däcken fördelar cykelns tyngd över ett större område, vilket gör dem mindre känsliga för yttre påverkan.  

Växelsystem och hydrauliska skivbromsar från Shimano

FitNord Rumble 500 är åttaväxlad och rustad för såväl branta backar som snabb cykling på plan mark. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano. Du byter växel endast med tummen via MotionShift-växelreglaget på styret. Detta är en särskilt smart funktion för MTB-cykling eftersom du alltid kan hålla pekfingret redo på bromsreglaget. Växelreglaget kan användas för att växla tre steg åt gången vilket gör att du snabbt kan hantera varierande stigningar, snäva svängar och oväntade hinder.

Rumble 500 är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Shimano MT200 både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs.

Designad för nordiska förhållanden

FitNord Rumble 500 är designad i Finland för att garantera hög kvalitet med vårt nordiska klimat i åtanke. Den elektriska fatbiken FitNord Rumble 500 levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Rumble 500 kan även utrustas med en stänkskärm, pakethållare som du hittar i vårt sortiment av prisvärda tillbehör.

Välj FitNord Rumble 500 när du söker följande egenskaper

•    Starkt batteri 690 Wh med räckvidd upp till 140 km
•    Rejäla däck på 4 tum som ger bra grepp i alla lägen
•    Hydrauliska skivbromsar 
•    8 växlar av märket Shimano

Beställ en av marknadens bästa modeller FitNord Rumble 500 redan idag från Sportproffsen.se! 

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.75000000     / 5
4,8
4.7500     / 5
4,8
4.7500     / 5
4,8
4.7500     / 5
4,8

100 % (4 / 4)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 4     / 5
  4,0
 • 4,0
 • 4,0
 • 4,0

Tillverkaren lovar en räckvidd på upp till 140 km, men i praktiken kan du med 2 och 3 assistans trampa cirka 75 km på en enda laddning. Det är en stor skillnad.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Markus 2022/5/6
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

FitNoRD Rumble 500 - Jag rekommenderar!

En utmärkt cykel för många användningsområden och fungerar även utmärkt som en turcykel på asfalt! Efter 850 km behöver växlarna fortfarande förbättras lite, så detta kommer att åtgärdas vid nästa service!

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Jukka 2022/4/19
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Perfekt cykel

Ett par små "problem" men servicen var utmärkt och cykeln går bra.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Ossi 2022/2/25
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: