Löpbandstest FitNord Sprint 200

Löpbandstest FitNord Sprint 200
Löpbandstest FitNord Sprint 200

PRODUKTKOMMENTARER : Löpbandstest FitNord Sprint 200

4.5 / 5
4,5
58 recensioner i kategorin löpbandstest fitnord sprint 200

Löpbandstest: FitNord Sprint 200
– ett prisvärt och robust löpband för hemmet

Den som letar efter ett prisvärt löpband upplever ofta att de behöver göra komprimisser. Antingen får den aktiva löparen får göra avkall på krav om maxhastighet, eller så lämnar löpbandet mycket att önska rörande struktur och stabilitet. Lyckligtvis är inget av detta risker med löpbandet FitNord Sprint 200, ett av de mest prisvärda löpbanden i FitNord Sprint-kollektionen. Istället är det ettt löpband som håller hög nivå för joggare och löpare som är ute efter hög prestanda till ett överkomligt pris. 

FitNord Sprint 200 är det löpband som har bäst prisbild bland Sprint-modellerna, men det behöver långt ifrån skämas för sina funktioner. Med en hög topphastighet på 20 km/h utklassar den de flesta löpbanden i samma prisklass. Hastigheten är mer än tillräckligt för många aktiva användare. Toppfart handlar inte bara om faktiskt rullhastighet, möjlighet att komma upp i den högre hastigheten gör även bandet bekvämt att använda i full fart. Inte minst hyllad är FitNord Sprint 200 för sitt utseende i klassiskt svartvitt design.

Hög användarupplevelse med snabbtangenter

Att springa ska vara enkelt. Användarupplevelsen på FitNord Sprting är exemplarisk bland annat vare snabbtangenter med vilka användaren kan justera löpbandets hastighet och lutning säkert, utan att behöva sträcka sig. Spring 200 har fem snabbtangenter för hastighet, dessutom finns det fjorton färdiga program samt möjlighet att lägga till tre egenprogrammerade program om du så önskar. Det är överraskande många program för ett löpband i denna prisklass.
Displayen på FitNord 200


Det som skulle kunna anses som en förbättringspotential, är att när du använder ett trådlöst pulsbälte detekterar löpbandsmottagaren pulsen och informationen kring pulsmätning tar över skärmen. Det betyder att annan information som exempelvis tidsvisningen döljs, så vill du hålla koll på exempelvis utförd löptid behöver du göra det genom en annan tidsvisare. Den som inte mäter sin puls eller använder sin egen pulsmätare (t.ex. Polar eller Suunto) kommer dock inte märka av detta. I övrigt bör nämnas att vissa mediefunktioner finns på detta löpband. Detta gör det möjligt att till exempel ansluta din telefon och lyssna på musik från löpbandets egna högtalare. 

Det förenklade gränssnittet är idealiskt för användaren som vill fokusera på det viktigaste – en bra löpkänsla. Löpkänslan på FitNord 200 är flexibel och bandet håller en riktad framåtrörelse med sidorörelse som motverkas väl.

Hållbar motor och robust ram

Maxvikten för användare som ska gå eller springa på löpbandet FitNord 200 är 120 kg.  Träningsmaskinens likströmsmotorn ger 1,75 hästkrafter kontinuerligt och 3 hästkrafter momentan effekt. Motorn har visat sig vara mycket hållbar och effektiv i praktiken, men är inte den allra bästa lösningen för tunga användaren som främst letar efter ett löpband för promenader (vilket faktiskt belastar bandet mer än löpning). Tyngre motionärer rekommenderas istället att ta en titt på FitNord Sprint 300 med en mer kraftfull 2,5-hästars motor, som passar användare med en maxvikt på upp till 150 kg. Kraften i FitNord Sprint 200 räcker dock bra för jogging och löpning.

Löpmattans bredd på FitNord 200 är 46 cm, vilket är tillräckligt för de flesta. Precis som med den maximala användarvikten bör en stor och lång löpare om möjligt investera i en något större modell, även om det befinner sig i den något högre prisklassen. En stor löpare kommer få ut mer av sin träning med en löpmatta som mäter upp till 52 cm på bredden, som FitNord Sprint 300 och Sprint 500 löpband. En mindre storlek kan motiveras med att vara en fördel i mindre, trånga utrymmen. Faktum är dock att ett bredare löpband inte bara är bättre för löpkomfort, utan även för säkerhet. På kanterna av löpbandets ram finns orange uppmärksamhetsränder, som gör underlättar för att löparen ska hålla sig mitt på löpbandet.

Sammanfattning av FitNord Sprint 200 löpband

Fördelar:
+ Löpband med utmärkt prestanda, toppfart på 20 km/h
+ Robust ram

+ Lämplig flexibilitet och bra löpkänsla
+ Snabbtangenter för enkel och säker användning
+ Klassisk design i svart och vitt, passar de flesta inredningar

Nackdelar:
- Motoreffekten är tillräckligt bra för att jogga och springa, men för en tung användare som vill promenera kan motoreffekten vara otillräcklig.
- När du använder en kompatibel trådlös pulsmätare ersätter pulsdisplayen tidsdisplayen, och du hänvisas till din egen klocka för att övervaka träningens varaktighet.

Sammanfattningsvis har FitNord Sprint 200 löpband utmärkta funktioner för sin prisklass. Beställ Fitnord Sprint 200 löpband från Sportproffsen.se!​​​​​​

Sortera:
  • SPARA 5 991 kr
    FitNord Sprint 200 Löpband
    4.5 / 5

    FitNord Sprint 200 Löpband + ETT ÅR EXTRA GARANTI

    8999 kr 14990 kr