Erfarenhet av elcykel

PRODUKTKOMMENTARER: Erfarenhet av elcykel

4.64864865         / 5
4,6
99 % Rekommenderar
148 recensioner i kategorin erfarenhet av elcykel

"Det är ett nöje att träna, det är roligt!" - Entreprenören Jari Katajistos erfarenheter av elcykeln.

 
Entreprenören Jari Katajisto, 55, genomgick en grundlig livsomställning för att förbättra sin hälsa och uthållighet. Samtidigt skulle en sliten fotled också få avlastning. Förutom aktiv träning genom promenader ändrade Jari även sin kost i grunden. Som ett resultat av träning och koständringar tappade han mer än 20 kilo i vikt. 
Elcykeln förde med sig förändringar

Förutom kost- och träningsvanor ändrade Jari Katajisto också sitt dagliga rörelsemönster. Bland annat ersatte han familjens andra bil med en elcykel. Elcykeln FitNord Venture 300 introducerade mer hållbar träning och rörelseglädje i vardagen. Dessutom påverkade det livet i andra anseenden, som exempelvis tydliga besparingar i familjens ekonomi.

– Tänk på försäkringar, bensinkostnader, underhåll, besiktning och andra utgifter. Om du kan byta ut en bil mot en elcykel är det definitivt en besparing, summerar Jari.

Mest positivt överraskad blev Jari av elcykelns potential för dem som lider av höft- och ledvärk som får stor avlastning.

– De kan bli förvånade över hur skönt det är att röra sig med en elcykel. Det underlättar mycket för lederna, vilket i sin tur sänker tröskeln för att kunna cykla mycket längre.
 
Elcykling är kul!
De största fördelarna med en elcykel är hur lätt den är att använda och rörelsefriheten som kommer utav det. Att cykla i blåst eller i uppförsbacke på en vanlig cykel är knappast lockande - Med en elcykel är situationen en annan.

– En elcykel har exakt samma belastning, oavsett om det är en uppförsbacke eller inte, konstaterar Jari.

Enligt honom är det även svårt att upptäcka många intressanta platser med en vanlig cykel för den som har svårigheter att cykla. Med elcykel är det dock enkelt att lära känna nya delar av sin egen hemstad och upptäcka tidigare okända platser.

– Det är lätt att utforska nya platser med en elcykel! Och det stör inte någon eftersom den inte har en brummande motor, ler Jari.

Så, vad är det bästa med elcykel? Jari Katajisto har ett tydligt svar även på det.

– Det är naturligtvis nöjet att träna. Det är kul! Upptäck din stad på elcykel - det är ett nöje!
Elcykeln även lämplig för affärsresor
Som egen företagare som tillhandahåller IT- och datorunderhållstjänster färdas Jari Katajisto främst på sin elcykel. Elcykeln är perfekt för kundbesök, då det är möjligt att du komma avkopplad och fräsch till kunden, till skillnad från en vanlig cykel.

Enligt Jari ingår elcykeln också i driften av hans eget dataföretag, där gröna värden upprätthålls genom service och reparation av gammal IT-utrustning istället för att köpa en ny.

– Det finns inget "fräscht” idag med att åka till kunder i bil. Jag tycker att elcykeln ger en positiv företagsbild som drivs av muskelkraft, skrattar Jari.
 
Erfarenhet av elcykeln FitNord Venture 300
Jari Katajisto imponeras av den mångsidiga, justerbara körpositionen hos FitNord Venture 300. 

– Du kan omedelbart göra justeringar på den här modellen, som många vanliga cyklar inte har!

Dessutom glädjer de batteridrivna lyktorna honom.

– Lampor med externa batteri har den lite irriterande funktionen att deras batterier kan slut när man minst anar, eller så lyser lamporna av misstag. Det händer inte med ett löstagbart batteri som tas med in för laddning, eftersom lamporna med säkerhet hålls tända bara när de ska, säger Jari.

Synnerligen imponerad är han även av att den robusta konstruktionen och vikten hos FitNord Venture 300 som är klart lättare än andra elcyklar, trots att Venture 300 har dubbelt så mycket batterikraft.
 
Elcykling är en bra övning!
Det förekommer fortfarande vissa fördomar kring elcyklar. Vissa ifrågasätter dess fördelar rörande träning. Det tycker Jari är fel. Enligt honom är ingen sport direkt jämförbar med en annan, men att byta ut en bil mot en elcykel har verkligen gjort skillnad i hur mycket han rör sig.

– Du får fortfarande ett träningspass trots att du byter din cykel mot en elcykel. Du kommer att cykla under längre tid och på längre sträckor. Den har olika fördelar, men ingen av dem utesluter varandra.

Till vem skulle Jari Katajisto rekommendera en elcykel?

– Svårt att bestämma vem det inte skulle passa... den passar alla som kan cykla! 

 

Sortera: