Erfarenhet av elcykel

PRODUKTKOMMENTARER : Erfarenhet av elcykel

4.2 / 5
4,2
218 recensioner i kategorin erfarenhet av elcykel

"Det är ett nöje att träna, det är roligt!"

Entreprenören Jari Katajistos erfarenheter av att elcykla

 
Entreprenören Jari Katajisto, 55, genomgick en grundlig livsomställning för att förbättra sin hälsa och uthållighet. Samtidigt skulle en sliten fotled också få avlastning. Förutom aktiv träning genom promenader ändrade Jari Katajisto även sin kost i grunden. Som ett resultat av träning och koständringar tappade han mer än 20 kilo i vikt. 

Elcykeln förde med sig bättre hälsa och ekonomi

Förutom kost- och träningsvanor ändrade Jari Katajisto också sitt dagliga rörelsemönster. Bland annat ersatte han familjens andra bil med en elcykel. Elcykeln FitNord Venture 300 introducerade mer hållbar träning och rörelseglädje i vardagen. Dessutom påverkade det livet i andra avseenden, som exempelvis tydliga ekonomiska besparingar.

– Tänk på försäkringar, bensinkostnader, underhåll, besiktning och andra utgifter. Om du kan byta ut en bil mot en elcykel är det definitivt en besparing, summerar Jari.

Mest positivt överraskad blev Jari av elcykelns potential för personer som lider av höft- och ledvärk. Elcykeln ger stor avlastning.

– De kan bli förvånade över hur skönt det är att röra sig med en elcykel. Det underlättar mycket för lederna, vilket i sin tur sänker tröskeln för att kunna cykla mycket längre, säger han.
 

Elcykling främjar lusten att upptäcka

De största fördelarna med en elcykel är hur lätt den är att använda och rörelsefriheten. Att cykla i blåst eller i uppförsbacke på en vanlig cykel är knappast lockande. Med en elcykel blir situationen en annan.

– En elcykel har exakt samma belastning, oavsett om det är en uppförsbacke eller inte, konstaterar Jari.

Enligt honom är det även svårt att upptäcka många intressanta platser med en vanlig cykel för den som har svårt med traditionell cykling. Med elcykel är det enkelt att lära känna nya delar av sin egen hemstad och upptäcka tidigare okända platser.

– Det är lätt att utforska nya platser med en elcykel! Och den stör inte någon eftersom den inte har en brummande motor, ler Jari.

Så, vad är det bästa med elcykling? Jari Katajisto har ett tydligt svar även på det.

– Det är naturligtvis nöjet i att träna. Det är kul! Upptäck din stad på elcykel. Det är också ett nöje!

Miljömedveten handling att cykla

Som egenföretagare som tillhandahåller IT- och datorunderhållstjänster färdas Jari Katajisto främst på sin elcykel. Den är perfekt för kundbesök, tack vare att elcyklingen gör honom avslappnad och dessutom håller honom fräsch. Vanlig cykling utan motor kan bli en svettig resa.

Enligt Jari ingår elcykeln också i hur han driver sitt dataföretag i övrigt. Gröna värden upprätthålls genom service och reparation av gammal IT-utrustning istället för att köpa ny.

– Det finns inget "fräscht” idag med att åka till kunder i bil. Jag tycker att elcykeln ger en positiv företagsbild som drivs av muskelkraft, skrattar Jari.
 

Erfarenhet av elcykeln FitNord Venture 300

Jari Katajisto imponeras av den mångsidiga, justerbara sittpositionen hos FitNord Venture 300. 

– Du kan omedelbart göra justeringar på den här modellen, som många vanliga cyklar inte har.

Dessutom glädjer de batteridrivna lamporna honom.

– Lampor med externa batterier har den lite irriterande funktionen att batteriet tar slut när man minst anar det. Eller så lyser lamporna av misstag. Det händer inte med ett löstagbart batteri som tas med in för laddning, eftersom lamporna med säkerhet hålls tända bara när de ska, säger Jari.

Han är också imponerad av den robusta konstruktionen och den nätta vikten hos FitNord Venture 300. Trots att Venture 300 har dubbelt så mycket batterikraft är cykeln lättare än många andra cyklar.
 

Elcykling ger god träning

Det förekommer fortfarande vissa fördomar kring elcyklar. Vissa ifrågasätter dess fördelar när det kommer till träning. Det tycker Jari är fel. Enligt honom är ingen sport direkt jämförbar med en annan, men att byta ut en bil mot en elcykel har verkligen gjort skillnad i hur mycket han rör sig.

– Och du får fortfarande ett träningspass trots att du byter din cykel mot en elcykel. Du kommer att cykla under längre tid och längre sträckor. De har olika fördelar, men ingen av dem utesluter varandra.

Till vem skulle Jari Katajisto rekommendera en elcykel?

– Svårt att bestämma vem den inte skulle passa … den passar alla som kan cykla!

 

Sortera:
 • RABATT 40 %
  FitNord Agile Elcykel, Svart
  4.1 / 5

  FitNord Agile Single Speed ​​Elcykel, Svart (280 Wh batteri)

  8990 kr 14990 kr

 • RABATT 40 %
  Fitnord Ranger 300 Elmountainbike
  4.1 / 5

  FitNord Ranger 300 Elmountainbike, Svart (690 Wh batteri)

  14990 kr 24990 kr

 • Fitnord Flow+ Elcykel, Vit
  3.3 / 5

  FitNord Flow+ Single Speed ​​Elcykel, Vit (380 Wh batteri)

  14990 kr 17990 kr

 • Fitnord Rumble 300 Elfatbike
  3.6 / 5

  FitNord Rumble 300 Elfatbike, Svart (690 Wh batteri)

  24990 kr

 • FitNord Classic 500 Elcykel, Vit
  3.5 / 5

  FitNord Classic 500 Elcykel, Vit (612 Wh högkapacitetsbatteri)

  29990 kr