FitNord Ava 200 Elcykel 2023, röd (540 Wh batteri)

15490 kr 19990 kr
RABATT 22 % Gäller t.o.m. 11/12 2023

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ava 200 är en lättanvänd elcykel för citycykling, motion och pendling med ett av de kraftfullaste batterierna i sin prisklass. Beställ 2023 års modell med 540 Wh batteri.
 
FitNord Ava 200 är en lättanvänd elcykel för både stadskörning och pendling. Tack vare den låga ramen är det här en elcykel som passar alla, och den starka motorn i bakhjulets nav gör det lätt att trampa i både uppförsbackar och motvind. Ava 200 har ett av de kraftfullaste batterierna i sin prisklass, vilket ger dig tillräckligt med ström för flera dagars körning på en enda laddning. Dessutom gör den snygga ramen, den väl tilltagna utrustningen och fina körkänslan Ava 200 elcykel till ett utmärkt val för dig som cyklar dagligen.
 • Kraftfullt batteri på 540 Wh (36 V, 15 Ah)
 • Räckvidd under optimala förhållanden: 110 km
 • Unisexmodell med låg ram som passar alla
 • Designad i Finland

Produktvideo för 2023 års Ava 200-modell:

Elcykelns räckvidd är upp till 110 kilometer

FitNord Ava 200 elcykel har ett av de kraftfullaste batterierna i sin prisklass. 540 Wh-batteriet är utrustat med högkvalitativa Samsung-celler och har tillräckligt med ström för att cykla upp till 110 kilometer, beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och användarvikt. Den höga batterikapaciteten är en bekvämlighet särskilt för dig som oftast gör kortare resor på din elcykel, eftersom du inte behöver ladda varje dag. Batteriet är placerat på den undre ramen vilket gör det enkelt att plocka av och ladda, och om du vill kan du låsa batteriet med nyckel. Du hittar mer information om batterikapacitet i produktspecifikationen.

Fem assistansnivåer gör det lätt att trampa

Den så kallade TechDrive-motorn med ett vridmoment på 35 Nm är bakhjulsmonterad och gör elcyklingen lätt i såväl uppförslut som motvind. Du kan välja mellan fem olika assistansnivåer beroende på hur mycket hjälp du behöver av elcykelns motor. Välj nivå med hjälp av knapparna på kontrollpanelen där du också avläser bland annat hastighet, sträcka och batterinivå.

Pålitligt växelsystem från Shimano och kraftfulla skivbromsar

Med det stabila 1 x 8-växelsystemet Shimano Altus byter du smidigt växel efter behov, från branta uppförsbackar till snabb cykling på plan mark. Tack vare de kraftfulla Tektro-skivbromsarna stannar du din elcykel på ett säkert sätt.

Bekväm och säker elcykel med låg ram

Tack vare den låga ramen är elcykeln enkel och säker att kliva av och på och passar därmed alla. Tillsammans med den upprätta körställningen gör den låga ramen Ava 200 till en perfekt stadselcykel. De breda CST Control Viva Eco-däcken bidrar till hög komfort och bra grepp även på grusvägar, och de rullar också utmärkt på asfalt. Ava 200 är utrustad med pakethållare, stänkskärmar och belysning fram och bak.

De viktigaste egenskaperna:

 • 540 Wh batteri (räckvidd under optimala förhållanden är 110 km)
 • 35 Nm bakhjulsmonterad motor
 • Växelsystem Shimano Altus med 8 växlar
 • Mekaniska skivbromsar
 • Låg ram och unisexmodell som passar alla
 • Designad i Finland

Se vilka tillbehör som är kompatibla med Ava 200.

FitNord – finsk design

FitNords elcyklar designas i Finland av vårt skickliga designteam. Arbetet med designen är en noggrann och omfattande process med många steg, till exempel tester, val av komponenter och justeringar av ramgeometrin för att modellen ska passa såväl användare som ändamål. I processen ingår även visuell utformning och naturligtvis också säkerställandet att elcyklarna efterlever EU:s föreskrifter för att få CE-märkning.

TechDrive elcykelmotor

FitNords TechDrive-motorer tillverkas av några av världens största motortillverkare. Vi har gått samman med ledande företag inom branschen – Ananda, MXUS och Vinka – för att skapa de kraftfullaste motorerna i prisklassen till våra FitNord elcyklar. TechDrive-motorns höga vridmoment-kapacitet har gjort den till ett populärt val bland elcyklister. Motorn konkurrerar med Shimano, Bosch och Bafang om att vara det mest sålda varumärket på marknaden i vårt grannland Finland.

FitNord Ava 200 är ett toppval för dig som letar efter en prisvärd elcykel med snygg ram, kraftfullt batteri och väl tilltagen utrustning. Välj lämplig ramstorlek och beställ din elcykel från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 200 Elcykel 2023, röd (540 Wh batteri)

Modell: Ava 200

Färg: Svart

Användningsområde: Stadscykling, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 23 kg

Vikt: 41 cm: 23,5 kg / 46 cm: 24 kg / 51 cm: 26 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 540 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Nedre ram, utsida

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 15 Ah

Motortyp: Navmotor bakhjul

Sensortyp: Kadenssensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 35 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Altus

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Tektro MD-M280

Bromstyp: Mekanisk skivbroms

Däckmodell: CST Traveller Cross 700X42C

Däckbredd: 38 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Odämpad gaffel

Framgaffel modell: Stel, stål

Lås på framgaffel: Ej låsbar gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Ingår

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbart verktyg

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 41 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage


Förpackningens storlek: 1550 x 290 x 900 mm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: