Elcykling och hälsa

Elcykeln uppfattas ofta som en mer bekvämt cykelmodell och tröskeln är ofta lägre för att komma ut och faktiskt röra på sig med en elcykel, än med en vanlig cykel. All form av träning har hälsofördelar och många ser positiva resultat för viktmingskning när de effektivt använt sin elcykel under en ihängande period

Elektrisk cykling effektivt för att gå ner i vikt

Den fysiska ansträngningen som används vid elcykling är tillräcklig för att uppfylla rekommendationerna för träning och uppnå hälsoeffekter. En elcykel utvecklar aerob uthållighet i en lämplig pulszon mycket effektivt, inte minst för att många människor upplever det som lättare att trampa runt pedalerna på en elcykel än på en vanlig cykel. Tack vare att det är lättare att trampa känns milen kortare än på en vanlig"cykel, vilket gör att du lättare kommer ut på längre sträckor, vilket är fördelaktigt för den som söker viktnedgång. 

Enligt mätningar utförd av personal på Sportproffsen ökade hjärtfrekvensen och kaloriförbrukningen när cyklingen assisterades av en elmotor. Cykling har även andra fördelar, som att förbättra en persons mentala och mentala prestanda. Lämpliga elcyklar för fritidsbruk är FitNords elektriska mountainbikes och FitNords elektriska fatbikes. Dessa elcykelmodeller är lämpliga för alla cyklister, så länge ramstorleken är rätt för användaren. Väl ute med din elcykel är det bara att trycka till pedalerna och börja svettas! Att välja rätt ram är av största vikt vid köp av elcykel. Kontrollera därför produktinformationen den modell du är intresserad av så att du väljer en höjd som passar dig bra. 

Elcykling är ett enkelt sätt att börja träna

Elcykling gör det svårt att undvika träning. Det är ju så bekvämt och enkelt! Fler och fler svenskar jobbpendlar och cyklar i vardagen med elcykel, efter att ha upptäkt hur enkelt det blir att trampa med elassistans. Innan man har testat är det dock svårt för många att inse hur lätt och säkert det verkigen är – och bra träning, oavsett ålder och nivå. Kundbasen för cykling växer och med elcykling blir cykling mer tillgängligt för många generationer. Far- och morföräldrar som inte hinner med barnbarnen i löpning, klättring och vanlig cykling har plötsligt en chans med elcyklar! Även tyngre personer har det lättare att ge sig ut, med hjälp av elmotorn som assisterar på pedalerna för att röra cykeln fram. Allt sammantaget är elcykling ett mycket bra alternativ för många att upprätthålla sin egen hälsa.

Med en elykel får cyklisten extra kraft från en elmotor som aktiveras när pedalen får fart. Motorn stannar när pedalen stoppas – eller när cykeln uppnår en viss hastighet. Elcykling är i allmänhet en skonsammare övning för leder och ben, än exempelvis promenader och löpning. Enkelheten i elcykling uppmuntrar tidigare motsträviga cyklister att nu istället ge sig ut på längre sträckor. 

Det är en bra idé att ta med vattenflaska, cykelväskor och gärna ett extralås på cykelfärden. Varför inte göra dig redo att vara ute ett tag, med varma kläder och ombyten, samt såklart lunch. Sen är det bara att ta fram den inre upptäckaren, ta sig ut på cykeln och se var färden bär! 


FitNord och Helkama htillverkar säkra och snygga elcyklar av hög kvalitet, att använda för stadsträning och cykling på fritiden. Beställ din nu från Sportproffsens.se!
Sortera: