Elcykling och hälsa

PRODUKTKOMMENTARER : Elcykling och hälsa

4.2 / 5
4,2
229 recensioner i kategorin elcykling och hälsa
Elcykeln uppfattas ofta som ett bekvämt alternativ till att cykla men sanningen är att man får lika mycket motion av att cykla på en elcykel som på en vanlig. Anledningen till detta är att du generellt kommer ut och rör på dig mer och att du cyklar längre sträckor än med en vanlig cykel. All form av träning har hälsofördelar och många ser även positiva resultat av viktminskning när de använt sin elcykel under en ihängande period. 

Elektrisk cykling effektivt för att gå ner i vikt

Den fysiska ansträngningen som används vid elcykling är tillräcklig för att uppfylla rekommendationerna för träning och uppnå hälsoeffekter. En elcykel utvecklar aerob uthållighet i en lämplig pulszon vilket gör att många människor upplever det lättare att trampa runt pedalerna på en elcykel än på en vanlig cykel. Tack vare att det är lättare att trampa känns milen kortare på en elcykel, vilket gör att du lättare kommer ut på längre sträckor. Enligt mätningar utförd av personal på Sportproffsen ökade hjärtfrekvensen och kaloriförbrukningen när cyklingen assisterades av en elmotor. Cykling har även andra fördelar, som att förbättra en persons mentala prestanda. 
Lämpliga elcyklar för fritidsbruk är FitNords elektriska mountainbikes och FitNords elektriska fatbikes. Dessa modeller är lämpliga för alla cyklister, så länge ramstorleken är rätt för användaren. Väl ute med din elcykel är det bara att trycka till pedalerna och börja svettas! Att välja rätt ram är av största vikt vid köp av elcykel. Kontrollera därför produktinformationen på den modell du är intresserad av så att du väljer en höjd som passar dig bra. 

Elcykling är ett enkelt sätt att börja träna

Elcykling gör det svårt att undvika träning. Det är ju så bekvämt och enkelt! Fler och fler svenskar pendlar till jobbet varje dag med en elcykel efter att ha upptäckt hur enkelt det blir att trampa med elassistans. Innan man har testat är det dock svårt att inse hur lätt det verkligen är – och bra träning oavsett ålder och nivå! Allt sammantaget är elcykel ett mycket bra alternativ för många att färdas snabbt och säkert på, samtidigt som man får alla hälsofördelar på köpet.

Med en elykel får cyklisten extra kraft från en elmotor som aktiveras när pedalen får fart. Motorn stannar när pedalen stoppas eller när cykeln uppnår en viss hastighet. Elcykling är i allmänhet en skonsammare motion för leder och ben än exempelvis promenader och löpning. Enkelheten i elcykling uppmuntrar gammal som ung att ge sig ut på längre sträckor. 

Så fyll upp vattenflaskan, packa väskan med ombyte, ett extralås och en god lunch och ge dig sedan ut på en lång och härlig cykeltur!


Kolla in vårt stora sortiment av elcyklar och beställ din idag på sportproffsen.se
 
Sortera: