Elcyklar 10.000-20.000 SEK

Intresset för elcyklar växer och det finns ingen synlig förändring i sikte. Höga priser är dock oöverkomliga för många – och som en engångsinvestering är en elcykel onekligen kostsam. Det är dock viktigt att ha i åtanke att riktigt billigt blir aldrig riktigt bra!

Många som är ute efter att köpa sin första elcykel har en budget på 10.000-20 000 kronor. För det priset kan du absolut hitta olika elcykelmodeller för utflykt, pendling och konditionsträning. Dock kan du få göra avkall på vissa egenskaper när du vill hålla priset nere. Därför kan det vara nyttigt att kartlägga kartlägga dina egna behov så bra som möjligt innan du gör ditt slutliga val: Uppskattar du en särskilt lång batteritid? Vill du att elcykeln ska ha en extra effektiv motor eller har du till och med önskemål på skivbromsar och växellåda? För grundläggande användning kan du komma långt med en kompromiss av funktioner, utan att behöva tömma hela plånboken.

I takt med att elcyklar blir allt vanligare sjunker priserna, men kvaliteten på cyklarna håller fortfarande bra nivå. Det förekommer dock att riktigt billiga modeller har enklare motorer och batterier för att det ska vara möjligt att pressa priserna i botten. Det kan medföra att till exempel batterilivslängden för en elcykel försämras avsevärt vid daglig användning, jämfört med ett kvalitetsbatteri. Samtidigt medför sämre kvalitet att säkerhet och annan hållbarhet äventyras. Så om priset på en elcykel är misstänkt lågt kan det vara läge att dra öronen åt sig. Ett inköpspris som är för bra för att vara sant, kan visa sig vara olönsamheten i längden. Istället är det alltid värt att uppmärksamma kvaliteten. För en kostnad mellan 10.000-20.000 kroner kan du hitta högkvalitativa elcyklar som är monterade av bra komponenter. Till exempel FitNords elcyklar som består av TechDrive motorer samt långvariga batterier med Samsung-celler.
Sortera: