Elcyklar 10.000-20.000 SEK

PRODUKTKOMMENTARER: Elcyklar 10.000-20.000 SEK

4.52777778         / 5
4,5
97 % Rekommenderar
72 recensioner i kategorin elcyklar 10.000-20.000 sek

Intresset för elcyklar växer lavinartat, och det finns inget som tyder på att det kommer att förändras. Höga priser är dock avskräckande för många. Som engångsinvestering är en elcykel ganska kostsam. Å andra sidan, om du tänker minska ditt bilåkande till förmån för elcykling kommer du spara pengar direkt.

Många som är ute efter att köpa sin första elcykel har en budget på 10 000–20 000 kronor. För det priset hittar du flera typer av elcyklar för utflykt, pendling och konditionsträning. Dock kan du få göra avkall på vissa egenskaper när du vill hålla nere priset. Därför kan det vara nyttigt att kartlägga dina behov så noggrant som möjligt innan du gör ditt val. Vill du ha extra lång batteritid? Vill du att din elcykel ska ha en extra effektiv motor, eller har du önskemål för bromsar och växlar? För grundläggande användning kommer du långt utan att behöva tömma plånboken.

I takt med att elcyklar blir allt vanligare sjunker priserna, men kvaliteten på cyklarna håller fortfarande god nivå. Det förekommer dock att riktigt billiga modeller har enklare motorer och batterier för att det ska vara möjligt att pressa priserna i botten. Det kan medföra att till exempel livslängden på elcykelns batteri försämras avsevärt vid daglig användning, jämfört med ett kvalitetsbatteri.

Samtidigt medför lägre kvalitet att säkerhet och annan hållbarhet äventyras. Så om priset på en elcykel är misstänkt lågt kan det vara läge att dra öronen åt sig. Ett inköpspris som är för bra för att vara sant, är förmodligen också det! I slutändan är det alltid värt att betala lite mer för kvalitet. För en kostnad på 10 000–20 000 kronor hittar du högkvalitativa elcyklar som är tillverkade av bra komponenter. Till exempel FitNords elcyklar som består av TechDrive-motorer samt långvariga batterier med Samsung-celler.

Jämför elcykelmodellerna i vårt utbud och beställ din favorit på Sportproffsen!

Sortera: