Elcyklar 10.000-20.000 SEK

PRODUKTKOMMENTARER: Elcyklar 10.000-20.000 SEK

4.60459770         / 5
4,6
98 % Rekommenderar
145 recensioner i kategorin elcyklar 10.000-20.000 sek

Intresset för elcyklar växer lavinartat och det finns ingenting som tyder på att det kommer att förändras. Höga priser är dock avskräckande för många och som en engångsinvestering är en elcykel onekligen kostsam. Har du dock bestämt dig för att investera i en elcykel så är det viktigt att ha i åtanke att - Billigt är inte alltid bäst!

Många som är ute efter att köpa sin första elcykel har en budget på 10.000-20 000 kronor. För det priset kan du absolut hitta olika elcyklar för utflykt, pendling och konditionsträning. Dock kan du få göra avkall på vissa egenskaper när du vill hålla nere priset. Därför kan det vara nyttigt att kartlägga dina behov så bra som möjligt innan du gör ditt slutliga val. Vill du ha extra lång batteritid? Vill du att din elcykel ska ha en extra effektiv motor eller har du önskemål på bromsar och växellåda? För grundläggande användning kan du komma långt med en kompromiss av funktioner, utan att behöva tömma hela plånboken.

I takt med att elcyklar blir allt vanligare sjunker priserna, men kvaliteten på cyklarna håller fortfarande bra nivå. Det förekommer dock att riktigt billiga modeller har enklare motorer och batterier för att det ska vara möjligt att pressa priserna i botten. 
Det kan medföra att till exempel livslängden på elcykelns batteri försämras avsevärt vid daglig användning, jämfört med ett kvalitetsbatteri. Samtidigt medför sämre kvalitet att säkerhet och annan hållbarhet äventyras. Så om priset på en elcykel är misstänkt lågt kan det vara läge att dra öronen åt sig. Ett inköpspris som är för bra för att vara sant, är förmodligen också det! 
I slutändan är det alltid värt att betala lite mer för kvalitet. För en kostnad mellan 10.000-20.000 sek kan du hitta högkvalitativa elcyklar som är tillverkade av bra komponenter. Till exempel FitNords elcyklar som består av TechDrive motorer samt långvariga batterier med Samsung-celler.


Kolla in vårt stora sortiment av elcyklar och beställ din idag på sportproffsen.se
 

Sortera: