Elcyklar med bakmotor

PRODUKTKOMMENTARER: Elcyklar med bakmotor

4.65740741         / 5
4,7
99 % Rekommenderar
144 recensioner i kategorin elcyklar med bakmotor
Olika elcyklar kan ha motorn placerad på tre olika ställen: frammotor, mittmotor eller bakmotor. Var och en har sina specifika egenskaper, så det är en bra idé att lära känna till förutsättningarna innan du väljer en elcykel.

En bakmotor hittar du ofta på billigare elcyklar. Detta beror på att tillverknings- och installationskostnaderna kan hållas lägre då en bakmonterad motor är placerad direkt på bakdäcket och inga ändringar behöver göras i ramen, vilket gör motorn lättare att installera. 

Förutom att det gör priset på cykeln lite billigare, medför en bakmonterad motor fler fördelar tack vare låg belastning på kedjor och växellåda. Energin som produceras av den bakre motorn överförs direkt till däcket, vilket sparar kedjan och belastningen på pedalen och motorn. Den bakre motorn tillåter också "fri resa" – det vill säga att motorn alltid hjälper till när pedalerna rör sig, även om det bara handlar om ack så lite. 

Den bakre motorn är antingen på eller av. Den aktiveras av pedalernas rörelse och gör då att cykeln förs framåt lite snabbare än en elcykel med en mittmotor skulle göra. 

Här hittar du Sportproffens utbud av bakmotordrivna elcyklar! ​​​​​​
Sortera: