Elcyklar med mittmotor

PRODUKTKOMMENTARER: Elcyklar med mittmotor

4.53459119         / 5
4,5
100 % Rekommenderar
53 recensioner i kategorin elcyklar med mittmotor

Har placering av motorn betydelse?

Ja, absolut! Placeringen av motor har stor betydelse för hur upplevelsen av cyklingen blir.

Det finns tre olika placeringar. Placering i framhjulet, placering i bakhjulet samt en mittmotor som sitter i vevpartiet. När cykeln har fotbroms sitter motorn ofta i framhjulet. Har cykeln utanpåliggande växelsystem sitter motorn ofta i bakhjulet. Dessa två varianter ger bra kraft och är billigare än en mittmotor. 

Vill du ha en riktigt bra elcykel ska du välja en cykel med mittmotor. Den är lite dyrare men gör cykeln balanserad och har fördelen att den aktiveras med en momentsensor som känner av hur hårt du trampar. Det spelar ingen roll att du trampar långsamt. Ju tyngre cyklingen är, desto mer hjälp får du av motorn och motorkraften är så stabil och jämn att du knappt märker att motorn hjälper till utan det blir helt enkelt bara lättare att trampa. I en tung uppförsbacke trycker motorn på och hjälper dig upp utan att du behöver växla ner. Du behöver inte heller ändra motorassistans med en kontrollpanel utan det sker per automatik.

Det man även kan kika på när det gäller motorn är det så kallade vridmomentet. Det mäts i newtonmeter (Nm) och gör elcykeln stark och accelerationssnabb.

Sortera: