Kajak för träning

PRODUKTKOMMENTARER : Kajak för träning

4.3 / 5
4,3
40 recensioner i kategorin kajak för träning

Träningspaddling kräver en mängd olika funktioner vid valet av kajak. Till exempel behöver kajaken vara riktad för att bäst klara öppet vatten och blåsiga förhållanden. Både öppet vatten och vind kräver god sidostabilitet för att inte kajaken ska kantra. Ju mindre erfaren en paddlare är, desto mer stabilitet behövs. Du kan dock få en stabil kajak utan att tumma på vikten. 

En kajak med ett långt, smalt skrov rör sig fram genom vattnet med mindre motstånd än en kajak med kort och brett skrov. Ju smalare kajaken är, desto mer skicklighet krävs av paddlaren. Seal-kajaker är svåra att kantra med, även om du försöker! FitNord Seal One är designad för att du ska kunna paddla själv med campingutrustning. Det är en smidig kajak som fungerar bäst i små vattendrag. Den svänger smidigt i små åar, forsar och övervuxna vikar. Den kompakta längden kan vara begränsande för hastighet i vida och öppna vattenområden, men tack vare att kajaken är liten är den lätt att hantera. Dropstitch-basen och luftkamrarna i Seal One gör kajaken mycket stabil trots sin kompakta storlek, vilket ökar kajakens riktningsstabilitet avsevärt i vida och öppna vatten. Modellen är dock inte gjord för att användas av två personer, eftersom det inte finns två sittplatser.

FitNord Seal Two är en större modell som fungerar utmärkt för två paddlare. Den går dock lika bra som Seal One att paddla ensam. Längden på Seal Two ger mer riktningsstabilitet och den långa vattenlinjen hjälper också till att hålla farten uppe. I stora och öppna vattenområden är Seal Two ett mer stabilt och smidigare val än sin lillebror. Den längre kroppen gör kajaken lite tyngre, men totalvikten är fortfarande ganska lätt att hantera. Precis som med Seal One är en bra fena att rekommendera. Det ger helt klart bättre riktning i öppna vatten och gör det möjligt för paddlare att hålla jämna steg med sina träningsmål. När du rör dig i forsande eller grunt vatten kan det dock vara nödvändigt att ta bort fenan.

Du hittar träningskajaker av hög kvalitet hos Sportproffsen.se.

Sortera:
 • FitNord Seal One ensitsig kajak 2023, mörkgrön
  4.5 / 5

  FitNord Seal One ensitsig kajak, mörkgrön

  4990 kr

 • FitNord Seal One ensitsig kajak 2023, mörkblå
  4.5 / 5

  FitNord Seal One ensitsig kajak, mörkblå

  4990 kr