5 skäl att välja single speed elcykel

5 skäl att välja single speed elcykel
5 skäl att välja single speed elcykel

PRODUKTKOMMENTARER : 5 skäl att välja single speed elcykel

0         / 5
Inga omdömen.
Det finns många goda anledningar till att single speed elcyklar blivit så populära. Skäl som till stor den handlar om elcyklarnas enda växel – fördelar som gör single speed till ett lätt val av elcykel för citycyklister som söker smidig transport. Single Speed elcyklar har slagit som trend världen över tack vare sina obestridliga fördelar. Har tar vi dig igenom dem – Häng med!  

5 tips om varför single speed är ett bra val av elcykel

1. Underhållsfri – fokusera på cyklingen!

Tack vare att single speed-cykeln har färre komponenter, har den helt enkelt färre delar som kan komma i behov av reparation och byten. Växellådan är vanligtvis den del av cykeln som behöver justeras och underhållas mest, men med en single speed-elcyke kan du slappna av. Smörjning av kedja och renhållning är fullgott underhåll.

2. Lätt elcykel att lyfta och bära i trappor

För den som bor i lägenhet några våningar upp eller bara vill lyfta in sin cykel för ladding eller förvaring är den här fördelen extra tacksam. På grund av den enkla konstruktionen på Single Speed elcyklar väger den mycket mindre än andra cyklar, vilket gör att du lätt kan lyfta upp elcykeln utan problem. 

3. Enkel att cykla med extra assistans

Att köra en enväxlad elcykel är det enklast sättet att cykla. Pedalkraften överförs direkt, utan att du behöver bekymra dig om att välja rätt växel. Elmotorn kickar in och hjälper till även i de brantaste backar. Avlastning som gör cyklingen rolig längre! Tack vara att den elektriska cykeln väger så lite går elcykeln dessutom lätt och snabbt att trampa fram, även utan avlastning av hjälpmotorn.

Single Speed elcykel enkel att bära upp för trappor
Single Speed elcyklarnas smidiga konstruktion gör dem lätta att lyfta och transportera. 

4. En skönhet på cykelvägarna

Avskalat är vackert. Enväxlade single speed-elcyklar är ofta mycket enkla och stilrena i sina linjer. Till exempel är batteriet i modellerna FitNord Flow och FitNord Agile gämda inuti ramen, vilket ger en elegant siluett i jämförelse med andra elcyklar som har batteriet monterat på utsidan.

5. Elcykel vars pris tål att jämföras!

Tack vare sin enkelhet är en single speed-elcykel överkomliga i pris jämfört med andra elektriska cyklar som har flera växlar. Detta beror på att växellådskomponenter är mycket kostsamma, vilket i sin tur leder till högre priser som du slipper betala med en enväxlad elcykel.
FitNord Agile+

FitNord Agile+ Single Speed med snygga stilrena linjer. 

En single speed elcykel är en bekymmersfri och enväxlad elcykel – beställ din idag från Sportproffsen.se!