5 skäl att välja single speed elcykel

5 skäl att välja single speed elcykel
5 skäl att välja single speed elcykel

PRODUKTKOMMENTARER : 5 skäl att välja single speed elcykel

4.2 / 5
4,2
48 recensioner i kategorin 5 skäl att välja single speed elcykel
Det finns många anledningar till att single speed-elcyklar blivit så populära. Ofta handlar populariteten om elcyklarnas enda växel, en fördel som gör single speed-elcykeln till det främsta valet för framför allt cyklister i stan som vill ta sig fram smidigt i stadstrafiken. Single speed-elcyklar har fler fördelar; läs mer i artikeln nedan för att se vilka de är!  

5 skäl till varför single speed är ett bra val av elcykel

1. Underhållsfri – fokusera på cyklingen!

Tack vare att single speed-cykeln har färre komponenter, har den färre delar i behov av reparation och byten. Växellådan är vanligtvis den del av cykeln som behöver justeras och underhållas mest, men med en single speed-elcykel kan du slippa den biten. Renhållning och smörjning av kedja är fullgott underhåll.

2. Lätt elcykel att lyfta och bära i trappor

För den som bor i lägenhet några våningar upp eller bara vill lyfta in sin cykel för laddning eller förvaring är den lätta vikten tacksam. Tack vare den enkla konstruktionen på single speed-elcyklar väger de mindre än andra elcyklar, vilket gör att du lätt kan lyfta elcykeln utan problem. 

3. Pedalkraften överförs direkt till hjulet

Att köra en enväxlad elcykel är det enklast sättet att elcykla. Pedalkraften överförs direkt till bakhjulet utan att du behöver bekymra dig om att välja rätt växel, och det ger dig också en känsla av effektiv och responsiv cykling. Elmotorn kickar in och hjälper till även i de brantaste backarna, avlastning som gör cyklingen rolig under lång tid. Tack vare att single speed-elcykeln väger lite går den dessutom lätt att trampa på även utan assistans av motorn.

Single Speed elcykel enkel att bära upp för trappor
Single Speed elcyklarnas smidiga konstruktion gör dem lätta att lyfta och transportera. 

4. En skönhet på cykelvägarna

Less is more – avskalat är vackert! Enväxlade elcyklar är ofta mycket stilrena i sin design. Till exempel är batteriet i modellerna FitNord Flow och FitNord Agile gömda inuti ramen, vilket ger en elegant siluett i jämförelse med andra elcyklar som har batteriet monterat på utsidan av ramen.

5. Elcykel vars pris tål att jämföras

Tack vare sin enkelhet är en single speed-elcykel mer överkomlig i pris jämfört med elcyklar som har utrustats med flera växlar. Det beror på att växellådans komponenter är kostsamma – vilket i sin tur leder till högre priser som du slipper betala med en enväxlad elcykel. Dessutom slipper du eventuella kostnader för reparation och byte av komponenter i växellådan.
 
Kika på hela vårt utbud av single speed-elcyklar här.

En single speed-elcykel är det bekymmersfria valet av elcykel som också är lite snällare mot plånboken. Beställ din redan idag från sportproffsen.se!

Sortera:
 • RABATT 40 %
  FitNord Agile Elcykel, Svart
  4.1 / 5

  FitNord Agile Single Speed ​​Elcykel, Svart (280 Wh batteri)

  8990 kr 14990 kr

 • Fitnord Flow+ Elcykel, Vit
  3.3 / 5

  FitNord Flow+ Single Speed ​​Elcykel, Vit (380 Wh batteri)

  14990 kr 17990 kr

 • Fitnord Agile+ Elcykel, Svart
  4.4 / 5

  FitNord Agile+ Single Speed ​​Elcykel, Svart (380 Wh batteri)

  17990 kr

 • FitNord Flow Elcykel, Vit
  4.2 / 5

  FitNord Flow Single Speed ​​Elcykel, Vit (280 Wh batteri)

  14990 kr