Din varukorg är tom!
Vill du bara ägna dig åt en enda aktivitet för din hälsa så är rodd optimalt. Träning med roddmaskin aktiverar hela kroppen och stärker dig, samtidigt som cirkulation och kondition får en ordentlig skjuts. Här går vi igenom vad du ska tänka på när du väljer roddmaskin för hemmabruk.
Vid träning med en roddmaskin arbetar alla stora muskelgrupper. Inte minst viktigt är att ryggen aktiveras. Roddmaskinen ger utmärkt konditionsträning som stärker såväl hjärta som lungor och bidrar till hög kaloriförbränning. Samtidigt är rodd skonsamt mot leder och knän. Tack vare att rodd utförs sittande är roddmaskinen även utmärkt för fysioterapi, rehabilitering, seniorträning och för träning med ledbesvär.
En stor skillnad mellan olika roddmaskiner är motståndstypen. Motståndet justeras antingen genom ett manuellt vridreglage, via en display, eller genom användarens egen styrka.
Magnetmotstånd
Magnetmotstånd är en vanlig förekommande teknik som ofta återfinns på instegsmodeller och roddmaskiner i mellanprisklassen. Starka fördelar med magnetmotstånd är den låga ljudnivån och hållbara tekniken. Den huvudsakliga skillnaden gentemot andra motståndstyper är att rodden inte alltid flyter lika följsamt. Ett exempel på roddmaskin med magnetmotstånd är:
Roddmaskinens ram och stabilitet kan vara viktig, speciellt vid hög belastning. Det kan förekomma att framdelen rör sig upp och ned med användarens drag om ramen är tunn eller roddtagen väldigt kraftfulla. Detta kan dämpas med hjälp av en skyddsmatta, vilket kan vara bra att införskaffa.
För full rörelsefrihet måste roddmaskinen ha tillräckligt med glidlängd i avståndet mellan sits och fotstöd, vanligtvis 70-80 centimeter. Beakta även vilken bredd du faktiskt kommer använda när du mäter utrymmet där du vill ställa din roddmaskin. Tänk på att även armbågar ska ha svängrum i sidled.
Förutom motståndstypen påverkas roddkänslan av ergonomi, svänghjul och returmekanismens smidighet. En enklare roddmaskin med magnetiskt motstånd kan ibland ge känslan av att du inte får upp en fart på samma sätt som vid riktig rodd. En stadigare modell med luft- eller vattenmotstånd ger en mer verklighetstrogen känsla.
Roddmaskinens skärm visar oftast tid, distans och hastighet. Annan information kan vara kaloriförbrukning, effekt i watt och temperatur. Om maskinen har koppling till pulsbälte kan du även se pulsmätning. Displayen fungerar, beroende på modell, antingen med nätström eller batterier. Detta kan vara väsentligt beroende på placering av roddmaskinen, eftersom en batteridriven modell inte är bunden till närhet av vägguttag.
Vi på Sportproffsen vill att du ska använda din roddmaskin ordentligt! Därför är det viktigt för oss att lämna bra service och garantier. Läs vad som gäller specifikt för den roddmaskin du är intresserad av på respektive produktsida.
Sätt fart med årtagen och njut av fördelarna med en egen roddmaskin! Är du nyfiken på olika prisintervaller? Läs mer om vad en roddmaskin kostar eller se hela sortimentet av roddmaskiner.
FitNord Oceans 300 Roddmaskin
9990 kr
FitNord Oceans 200 Roddmaskin + Remskiva med biceps- och tricepscurl
4990 kr
Tunturi Endurance R85W Roddmaskin
12490 kr
Titan Life R65 Roddmaskin
6990 kr
ProForm Sport RL Roddmaskin
11990 kr
inSPORTline River Roddmaskin
12490 kr
Tunturi Competence R20 Roddmaskin
6990 kr
Flow Fitness DWR2500i Roddmaskin med vattenmotstånd
10990 kr
Tunturi Cardio Fit R50 Water Rower
7990 kr
Titan Life R10 Roddmaskin
3490 kr
inSPORTline inCondi RW600 Roddmaskin
8990 kr
Gymstick FTR 40 Roddmaskin
4490 kr
Tunturi Cardio Fit R20 Roddmaskin
2290 kr