Vilken padelracket ska du välja?

Vilken padelracket ska du välja?
Vilken padelracket ska du välja?

PRODUKTKOMMENTARER : Vilken padelracket ska du välja?

0 / 5
Inga omdömen.
Att välja rätt padelracket kan vara en utmaning på grund av det stora utbudet på marknaden. När du letar efter rätt racket för dig är det viktigaste att tänka på att det måste passa din nivå och spelstil. Många spelare går på personliga preferenser, men det finns några rekommendationer som gör valet enklare. I den här guiden kan du läsa vilka faktorer du ska ta med i beräkningen.

Hur väljer du rätt padelracket?

Padelracketar kan delas in i tre kategorier: diamantformade, runda och droppformade. Formen på rackethuvudet avgör var balansen och sweetspoten finns. En rund och något lättare racket har låg tyngdpunkt och stor sweetspot och rekommenderas generellt till dig som är nybörjare. Diamantformade racketar har högre tyngdpunkt och mindre sweetspot, något som gör dem populära bland tävlingsspelare. Droppformade racketar är en kombination av runda och diamantformade racketar och passar både dig som är erfaren hobbyspelare och dig som tävlar.

Materialet påverkar ditt val av racket

Ett padelrackets kärna är vanligtvis tillverkad av skum eller eva-gummi. Eva är ett ganska hårt material som ger dig mer kontroll men mindre kraft i slagen. Det är mindre förlåtande för dåliga träffar, vilket innebär att din teknik bör vara god för att få ut det mesta av en sådan racket. Skum är mjukare och ger extra styrka i slaget, men mindre kontroll. Numera använder många rackettillverkare båda materialen i racketens kärna, så att egenskaperna kombineras.

Utanpå kärnan finns ett lager som kallas slagyta. Den är av kol- eller glasfiber. Glasfiber är ett mer prisvärt och nybörjarvänligt alternativ. Kolfiberracketar är generellt sett dyrare, men erbjuder något högre kvalitet. Glasfiber är dessutom ett mer flexibelt material än kolfiber, och ytan är i allmänhet mer hållbar

Padelracketar för nybörjare

En rund och lätt padelracket med låg tyngdpunkt och stor sweetspot rekommenderas generellt till dig som är nybörjare. Dessa faktorer ger dig mer kontroll och mindre fart i spelet. Dessutom belastas handleden mindre och du blir inte trött lika snabbt. Juniorer bör börja med en racket som är rund och lätt.

Padelracketar för hobbyspelare

Du som är igång och spelar regelbundet bör satsa på en rund racket som väger 365–370 gram – eller en droppformad racket som väger upp till 370 gram. Droppformade racketar, som är en kombination av runda och diamantformade racketar, är en modell som passar dig som är en aktiv hobbyspelare och motionär eller tävlingsspelare. Sweetspoten är medelstor, vilket ger dig snabbare och balanserade slag. Belastningen på handleden är medelhög.

Padelracketar för aktiva spelare och tävling

Du som spelar ofta och till och med tävlar har antagligen redan insikt i vilken racket som funkar bäst för just dig, även om de flesta på den här nivån väljer en tyngre racket med diamantform. Sweetspoten är liten och tyngdpunkten ligger högre på diamantformade racketar, något som genererar hög hastighet och mindre kontroll i slagen. Diamantformad racket passar även utmärkt för dig som har en attackerande spelstil.

Sortera:
  • Adidas Adipower W Team Padelracket
    0.0 / 5

    Adidas Adipower W Team Padelracket

    2690 kr