Kajak för nybörjare

PRODUKTKOMMENTARER: Kajak för nybörjare

4.27272727     / 5
4,3
100 % Rekommenderar
33 recensioner i kategorin kajak för nybörjare

Kajakpaddling är effektiv och mångsidig träning, samtidigt som du får se vackra omgivningar och natur. Många drömmer om kajakpaddling, men osäkerhet hindrar dem från att komma igång. Rädslan för att kajaken ska kantra är något flera oroar sig för. Första gången du paddlar kajak märker du dock att det inte finns något att vara rädd för, i synnerhet uppblåsbara kajaker kantrar inte särskilt lätt. Och kajakpaddling är inte svårt.

Som nybörjare är det smart att välja en stabil och säker kajak som är uppblåsbar, med platt botten. En sådan kajak håller sig stilla så länge du sitter upprätt.

Här är några tips inför din första paddling:

Det bästa sättet att komma över rädslan för att kantra är faktiskt att försöka slå runt med kajaken det första du gör. Det hjälper dig att förstå hur svår kajaken är att vända – nästan omöjligt. Skulle du lyckas, så försök gärna ta dig ur en kajak som hamnat på kant, eftersom även det skapar förståelse för hur enkelt det verkligen är att komma loss.

De tillfällena som kajaken skulle kunna komma i obalans är vanligtvis när du ska ta dig i och ur. Därför är det bra att veta hur man gör för att kliva i en kajak. Det finns många olika sätt och du kommer snart hitta det sätt som är bäst för dig. Enklast är att ta sig ner i kajaken från en brygga, men du kan även lägga kajaken i grunt vatten. 

Sportproffsens urval av kajaker består av hållbara, uppblåsbara kajaker i dropstich-material som är lämpliga inte bara för dagsturer utan även för längre paddling och forsar.

FitNord Seal Two är en dubbelkajak som är smidig, stabil och även lätt att paddla själv, vilket gör den lämplig för nybörjare. Lufttankarna på kajakens sida gör kajaken stabil utan större risk för kantring. 

Sortera:
 • Fitnord Seal One Kajak, Mörkgrön
  4.00000000     / 5

  FitNord Seal One Kajak Dark Green (Singel)

  7990 kr

 • Fitnord Seal One Kajak, Mörkblå
  4.66666667     / 5

  FitNord Seal One Kajak Dark Blue (Singel)

  7990 kr

 • Fitnord Seal Two Kajak, Svart
  4.28205128     / 5

  FitNord Seal Two Kajak Black (K2)

  11990 kr

 • Fitnord Seal Two Kajak, Mörkgrön
  4.23809524     / 5

  FitNord Seal Two Kajak Dark Green (K2)

  11990 kr

 • Fitnord Seal Two Kajak, Mörkblå

  FitNord Seal Two Kajak Dark Blue (K2)

  11990 kr

 • Fitnord Seal One Kajak, Svart
  4.33333333     / 5

  FitNord Seal One Kajak Black (Singel)

  7990 kr