Test: Tunturi Competence C25 Crosstrainer

Test: Tunturi Competence C25 Crosstrainer
Test: Tunturi Competence C25 Crosstrainer

PRODUKTKOMMENTARER : Test: Tunturi Competence C25 Crosstrainer

5.0 / 5
5,0
1 recensioner i kategorin test: tunturi competence c25 crosstrainer

Om du letar efter en prisvärd, men ändå robust och motståndskraftig crosstrainer, bör du kolla in Tunturi Competence C25. Modellen är en billigare crosstrainer från Tunturi, som med serien ”Competence” fortsätter där den tidigare ”GO” serien slutade. Jämfört med utseendet på modellerna i GO-serien är C25 en mer strömlinjeformad och trendig crosstrainer, tack vare sin svartgröna färg och modernare design. Det är en crosstrainer med sportigt utseende, som presenterar sig bra i hemmet. Förändringarna i utseende är inte bara utveckling i from av färg och design. Tunturi Competence är utrustade med skyddsplattor ovanpå rullarna som körs på skenorna, vilket vi tackar Tunturis designteam stort för. Förbättringar har även gjorts för bekvämlighet, med hållare för surfplatta och vattenflaska.

När du tränar på Tunturi Competence C25 Crosstrainer är pedalernas rörelse smidig. Enheten är lämplig även för längre användare när det kommer till steglängd (48 cm) och storlek. Användarens maxvikt uppges vara 135 kilo, så för större träningsentusiaster än så rekommenderar vi en mer robust Tunturimaskin, som exempelvis  Endurance C85.

Competence C25 är lätt att placera nästan var som helst inomhus, eftersom den är batteridriven och därmed inte inte behöver extern strömförsörjning. Displayfunktionerna ger tydlig information under användning, till exempel kan du hålla koll på färdsträcka, hastighet, tid, kaloriförbrukning och puls, med pulssensorerna som sitter placerade på mittenhandtagen. Pulsmätningen är dock en indikation, så för mer noggrann pulsmätning rekommenderar vi användning av ett separat pulsbälte som kan synkroniseras med Tunturienheter. 

I denna crosstrainer justeras motståndet manuellt på en skala från 1-8. Tunturi Competence C25 är mycket enkel att använda och det är en crosstrainer som är väl lämpad för hemmaträning, för användare som vill ha en lite billigare crosstrainer för att kunna utföra grundläggande träning med program. Competence C25 har tre olika program som som du enkelt väljer från den tydliga skärmen. 

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att om du inte vill ha en mängd olika program och tillägg, men gärna en riktigt stabil och högpresterande crosstrainer, kan C25 mycket väl vara något för dig! Letar du efter en mångsidig crosstrainer som får plats i ett litet utrymme kan du även läsa på mer om FitNord Hiker 300F.

Sortera:
  • SPARA 3 200 kr
    Framhjulsdriven Tunturi Competence C25 Crosstrainer
    5.0 / 5

    Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven

    8790 kr 11990 kr