Spinningcyklar med magnetiskt motstånd

PRODUKTKOMMENTARER : Spinningcyklar med magnetiskt motstånd

4.6 / 5
4,6
76 recensioner i kategorin spinningcyklar med magnetiskt motstånd

Spinningcyklar med magnetiskt motstånd är tysta, pålitliga och ger mycket högt motstånd när du vill ha det. Det är spinningcyklar som passar mycket bra för aktiv hemmaträning.  

De bästa spinningcyklarna är ofta utrustade med friktionsmotstånd. Det innebär att svänghjulet bromsas mekaniskt för att ge motstånd och medför att bromsdelar måste dras åt, underhållas och bytas då och då. Friktionsmotstånd ger också ifrån sig ett slipande ljud när du trampar på spinningcykeln. Ett annat motstånd som fungerar enligt en annan princip är det magnetiska motståndet, vilket innebär att svänghjulet bromsas av magneter som aldrig vidrör själva svänghjulet. Därför uppstår ingen nötning och denna bromsform är i och med detta mer tystgående. Vid behov kan du uppnå ett mycket tungt motstånd, när magneterna är nära svänghjulet.  

Magnetmotstånd kallas även permanentmagnetmotstånd och kan delas in i två olika typer – manuellt styrda magnetmotstånd och servostyrda magnetmotstånd. I ett manuellt magnetiskt motstånd styrs avståndet mellan magneter och svänghjul mekaniskt, med en manöverratt. Det servojusterbara magnetmotståndet däremot drivs av en elmotor, vilket betyder att avståndet mellan magneterna styrs av till exempel knappar på spinningcykelns display. Detta möjliggör även användning av olika träningsprogram.

Hos Sportproffsen.se hittar du spinningcyklar med magnetiskt motstånd för alla behov. Lär känna urvalet och beställ en spinningcykel för dina behov!

Sortera:
 • RABATT 45 %
  FitNord Racer 500 Spinningcykel
  4.7 / 5

  FitNord Racer 500 Spinningcykel med ytterligare ett års garanti

  6499 kr 11990 kr

 • FitNord Racer 500i Spinningcykel med LCD-display
  4.3 / 5

  FitNord Racer 500i Spinningcykel med LCD-display med ytterligare ett års garanti **LEVERANS FRÅN PARTIET SOM INKOMMER 28/6 **

  13990 kr

 • Tunturi Platinum PRO Sprinter Bike Spinningcykel
  4.5 / 5

  Tunturi Platinum PRO Sprinter Bike Spinningcykel

  17990 kr

 • Flow Fitness Racer DSB600i Spinningcykel
  4.8 / 5

  Flow Fitness Racer DSB600i Spinningcykel

  10990 kr

 • Gymstick PRO FTR Indoor Racer Spinningcykel
  0.0 / 5

  Gymstick PRO FTR Indoor Racer Spinningcykel

  10990 kr

 • inSPORTline inCondi S800i Spinningcykel
  5.0 / 5

  inSPORTline inCondi S800i Spinningcykel

  12990 kr