Dropstitch

PRODUKTKOMMENTARER : Dropstitch

4.4 / 5
4,4
105 recensioner i kategorin dropstitch

När du ska köpa en uppblåsbar kajak har kvaliteten på materialet och tillverkningstekniken stor betydelse. Utvecklingen har gått snabbt framåt. Kajaker med dropstitch-material har bidragit till att kajaker kan pumpas upp till ett mycket högt tryck och därmed bli mycket hårda och robusta.

På marknaden finns det tre typer av uppblåsbara kajaker:

 • Den billigaste sorten är av tunn vinyl. Den är i stort sett i samma slags material som en uppblåsbar luftmadrass och är lätt att förvara. Några negativa aspekter är hög risk för skador på vinylen, kort livslängd och att kajaken bågnar av vikten från dig och din packning.
 • I mellanklassen är kajakerna tillverkade av vinyl och tyg och blir därmed dyrare. Nackdelen är att de ofta kan vara otympliga att paddla och kan kännas mjuka. Dessutom förlänger tyget torktiden mellan användningarna.
 • Den bästa uppblåsbara kajaken på marknaden är gjord av tjock pvc och tillverkad med dropstitch-teknik. Den är dyrare än de andra kategorierna men mer prisvärd, långlivad och stabil. Kajaker tillverkade med dropstitch-teknik är så nära traditionella hårda kajaker du kan komma. Samtidigt ger uppblåsbara kajaker många fördelar, som att de är enklare att förvara och transportera, och att de är svårvälta tack vare sidokamrarna.

Vad är egentligen dropstitch?

Kajaker (och sup-brädor) som tillverkas med dropstitch-teknik har ett ytskikt – vanligtvis pvc – som förbinds med tusentals tunna trådar som bildar små luftfickor. Det gör att kajaken kan pumpas upp till ett mycket högt tryck och behålla sin stabila och plana yta likt en hård kajak i stället för att bukta som en ballong.

Kontakta gärna vår kundtjänst om du vill veta mer om våra uppblåsbara kajaker och ställa fler frågor om dropstitch-teknik!
 

Sortera:
 • RABATT 20 %
  FitNord Seal One ensitsig kajak 2023, mörkgrön
  4.5 / 5

  FitNord Seal One ensitsig kajak, mörkgrön

  3990 kr 4990 kr

 • RABATT 20 %
  FitNord Seal One ensitsig kajak 2023, mörkblå
  4.5 / 5

  FitNord Seal One ensitsig kajak, mörkblå

  3990 kr 4990 kr

 • RABATT 25 %
  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak 2023, mörkgrön
  4.4 / 5

  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak, mörkgrön

  5990 kr 7990 kr

 • RABATT 25 %
  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak 2023, mörkblå
  4.4 / 5

  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak, mörkblå

  5990 kr 7990 kr

 • FitNord Double Action SUP Pump, svart
  3.8 / 5

  FitNord Double Action SUP Pump, svart

  490 kr