Tystgående spinningcyklar

Många som köper en spinningcykel uppskattar hur tystgående träningsmaskinen är. En tyst spinningcykel gör det möjligt att träna vid tillfällen som annars skulle vara svåra. När ljudet inte stör kan du exempelvis träna sent på kvällen eller tidigt på morgonen, utan att störa övrig familj eller grannar. Många uppskattar förstås även för egen del att själva slippa påverkas av störande ljud under träningen.

Spinningcyklar är för det mesta ganska tysta träningsmaskiner, men det finns ändå nyanser. Träningsmaskinens ljudstyrka påverkas mest av typen av motstånd och överföringen. Ett kedjedrivet svänghjul låter vanligtvis betydligt högre än ett remdrivet hjul, där pedalkraften överförs till svänghjulet med hjälp av en gummirem. Den tystaste motståndenstypen är det magnetiska motståndet, där magneter bromsar svänghjulets rörelse utan att faktiskt rör vid svänghjulet.

En tyst spinningcykel är vanligtvisa av en högre kvalitet och bekväm att använda. Cyklarna är enkla att underhåll och har bra hållbarhet på sina delar. Därför rekommenderar vi att du väljer en tystgående spinningcykel med magnetmotstånd, oavsett på vilken nivå du avser lägga din träning. Ett sådant exempel är FitNord Racer 500 som erbjuder utmärkt träningskänsla och effektivt motstånd även för den tuffaste cykling.

I Sportproffsens sortiment hittar du tystgående spinningcyklar för både hemmabruk och gym, till överkomliga priser. Lär känna cyklarna på denna sida och beställ en tystgående spinningcykel idag!

Sortera: