Kajak för 1 eller 2 personer?

PRODUKTKOMMENTARER : Kajak för 1 eller 2 personer?

4.4 / 5
4,4
120 recensioner i kategorin kajak för 1 eller 2 personer?

Visst är det härligt att glida fram på sjön i timmar och bara njuta av naturen. Paddling kan vara välbehövd egentid, för dig själv eller tillsammans med någon som ger dig energi. När du går i köptankar för en egen kajak kan just detta vara en viktig sak att tänka på. Ser du framför dig att du ska paddla själv eller åka ut i par, tillsammans med någon? Oavsett om du vill ha en singel- eller duokajak, finns det en uppblåsbar kajak för dig. 
 

Singel – kajak för en

Som namnet "singel" antyder är dessa kajaker avsedda att paddlas ensam. De har varken plats eller lastkapacitet för fler än en. I kajaker med hårda skal är det bara en person som får plats. 

FitNord Seal One  är en kajak för en paddlare. Den har tillräcklig lastkapacitet för att användas av de som väger lite mer, eller en lättare person med campingutrustning. Kajaken har även tillräckligt med utrymme för medföljande packning. Seal One är dock inte lämplig för två personer, helt enkelt för att det inte finns tillräckligt med utrymme i kajaken, även om lastkapaciteten skulle tillåta belastningen.

Duo – kajak för två

En duokajak är utformad för att användas av två personer samtidigt. På kajaker med hårt skal finns därför två sätesöppningar, en för varje paddlare. Att föra fram en sådan kajak ensam kan vara tungt och besvärligt. Kajaker med hårda skrov finns även i modeller med en så kallad sit-on-top-modell, med paddlar fästa ovanpå kajakskrovet. Dessa modeller kan enkelt paddlas av en person. 

De flesta uppblåsbara kajaker är helt öppna. Tack vare justerbara, löstagbara säten och den lätta konstruktionen kan uppblåsbara kajaker paddlas både av en ensam paddlare eller i par. Allt du behöver se över är att ha tillräckligt med sittutrymme och givetvis att lastkapaciteten är tillräckligt hög.


FitNord Seal Two paddlas smidigt oavsett om ni är en eller två paddlare i kajaken. Seal Two klarar lätt vikten av två personer, men vill du paddla ensam kan sätespositionen anpassas till bäst läge utifrån belastningen. Oavsett om sätet är placerat baktill, framtill eller i mitten, finns det gott om plats fram för packning
Sortera:
 • RABATT 25 %
  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak 2023, mörkgrön
  4.4 / 5

  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak, mörkgrön

  5990 kr 7990 kr

 • RABATT 25 %
  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak 2023, mörkblå
  4.4 / 5

  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak, mörkblå

  5990 kr 7990 kr

 • RABATT 20 %
  FitNord Seal One ensitsig kajak 2023, mörklila
  4.5 / 5

  FitNord Seal One ensitsig kajak, mörklila

  3990 kr 4990 kr

 • RABATT 25 %
  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak 2023, mörklila
  4.4 / 5

  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak, mörklila

  5990 kr 7990 kr