Test: FitNord Hiker 300F Crosstrainer

Test: FitNord Hiker 300F Crosstrainer
Test: FitNord Hiker 300F Crosstrainer

PRODUKTKOMMENTARER : Test: FitNord Hiker 300F Crosstrainer

4.6 / 5
4,6
36 recensioner i kategorin test: fitnord hiker 300f crosstrainer

Den framhjulsdrivna crosstrainern FitNord Hiker 300F är resultatet av en lång utvecklingsprocess där de bästa aspekterna kombinerats. Ofta är de mest robusta crosstrainermodellerna stora, massiva maskiner som gör anspråk på väldigt mycket utrymme och även tenderar att kosta en hel del. Små, nätta och crosstrainers till lägre pris är i sin tur ofta ganska skakiga med en steglängd som kan upplevas kort. Målet med Hiker 300F har därför varit att ta fram en stabil crosstrainer med lång steglängd, med hålla nere storleken till en kompakt crosstrainer, för att kunna erbjuda en prisvärd och praktisk träningsmaskin!

Liten crosstrainer, lång steglängd

FitNord Hiker 300F tar upp mindre än 160 cm golvyta på längden. Det är väldigt lite jämfört med andra framhjulsdrivna crosstrainers! Det faktum att enheten är mycket mer kompakt gör den lättare att placera i mindre utrymmen än många större modeller. Hiker 300F är mycket snygg och elegant i sin design, så du kan med stolthet ställa den på paradplatsen hemma!

På mindre crosstrainers kan steglängden ofta vara i kortaste laget, vilket gör att enheten kan uppfattas som stakig eftersom crosstrainers ofta förväntas likna skidåkning i sin rörelsebana. I modellen Hiker 300F är svänghjulet placerat något högre, vilket möjliggör längre steg. Detta gör den till en crosstrainer med ett mycket långt och smidigt steg i förhållande till sin storlek. 51 cm steglängd på Hiker 300F är längre än Tunturi Platinum crosstrainer, som har en steglängd på 50 cm, men kostar mer än 30.000 kronor. Långa steg tillför mer kraft till ditt träningspass, medan du lättare får kontakt med rumpan och kan träna den mer effektivt. Även magmusklerna aktiveras när mittkroppen hålls kontrollerad samtidigt du sparkar tillbaks med benet. 

På många crosstrainers är handtagen ganska korta, vilket kan göra maskinerna olämplig för de allra längsta användarna. I Hiker 300F är handtagen utformade för att hålla tillräcklig längd, för att passa fitnessentusiaster i alla storlekar.

Säker och robust crosstrainer

Tyvärr är kompaktare och billigare crosstraniers för hemmabruk ofta ganska besvärliga. Inte minst för att de kan svaja, särskilt när de används av en större motionär. Hiker 300F är ett uppfriskande undantag även i detta avseende! Enheten är mycket stabil och robust i sin struktur, vilket gör att den inte kommer i gungning ens vid hårdare träning. Med sina 85 kg väger Hiker 300F betydligt mer och är betydligt stabilare än andra crosstrainers i samma prisklass, som i genomsnitt väger cirka 70 kg.

Utöver den stabila och robusta konstruktionen har utvecklarna av FitNord Hiker 300F även fokuserat på säkerhet: Pedalernas stabilitet säkerställs av dubbla rör och säkerhetsstänger. Detta gör att ingen behöver oroa sig för urspårning.

När det gäller programvara är pulsprogrammen värda att nämna, då motståndet automatiskt justeras efter användarens puls. Motståndsnivån ändras när pulsen stiger och tränaren kan fortsätta utan att köra fast!

Som helhet ger FitNord Hiker 300F utmärkt värde för pengarna. Det är en crosstrainer för nybörjare till aktiva träningsentusiaster och alla däremellan!

Sammanfattning FitNord Hiker 300F Crosstrainer:

Fördelar:
+ Robust konstruktion
+ Kompakt, passar i ett litet utrymme
+ Lång steglängd
+ Användarvänlig display
+ Pulsprogram
+ Snyggt utseende

Nackdelar:
- Inga funktioner som kartprogram kan hittas på enheten. Andra nackdelar är svåra att hitta!

Sortera:
  • SPARA 2 491 kr
    FitNord Hiker 300F Crosstrainer, framhjulsdriven
    4.6 / 5

    FitNord Hiker 300F Crosstrainer, framhjulsdriven med ytterligare ett års garanti

    9999 kr 12490 kr