Studsmatta för användning året runt

PRODUKTKOMMENTARER : Studsmatta för användning året runt

0 / 5
Inga omdömen.
Våra studsmattor är tåliga, hållbara och lätta att montera - men kan den användas året runt, även på vintern? Hos oss på sportproffsen.se hittar du studsmattor som lämpar sig för användning året runt, så att du kan hoppa i alla väder. Dock finns det några viktiga skötselråd att följa så att du kan hoppa säkert men också för att din studsmatta ska hålla länge.

Om du hoppar under höst- och vintersäsongen, se till att hålla studsmattamattan ren. Blöta höstlöv och snö gör både hoppmattan hal och skapar en belastning på studsmattans fjädrar. För att undvika det ökade slitaget på fjädrarna är det lämpligt att rengöra studsmattan från löv och snö med jämna mellanrum. Det kan också vara lämpligt att stödja studsmattan underifrån när den inte används för att avlasta fjädrarna vid kraftig snö. Snön kan bli riktigt tung och ge en belastning på upp till 300kg vilket kan leda till att fjädrarna lossnar.

Ramen på våra studsmattor är av högsta kvalitet och karar alla typer av väder. Vi rekommenderar dock att du rengör studsmattan med (kallt) vatten och en trasa emellanåt om vädret har varit riktigt ruskigt. Observera att du inte får använda rengöringsmedel eftersom det kan skada materialet. Torka sedan studsmattan omedelbart efter rengöring för att förhindra att vatten blir kvar på hoppmattans yta. 

Att använda ett skyddsöverdrag till din studsmatta när den inte används är en bra idé då det skyddar mot smuts, regn och snö. Dräneringshålen avlägsnar dessutom vattnet från studsmattan vid kraftigt regn. Vi rekommenderar även att fästa studsmattan ordentligt vid blåsigt väder, detta gör du enkelt med ett ankarset.

Studsmattan kan förvaras utomhus hela vintern, men det kan förkorta studsmattans livslängd. Det är inte kylan i sig som skadar studsmattan utan det är exponeringen för regn, snö och blåst som sliter. En studsmatta av god kvalitet kan lämnas ute på vintern även om den inte används men vi rekommenderar att du tar in skyddsnätet, hoppmattan och kantskyddet.


Hos oss hittar du högkvalitativa studsmattor med lång livslängd - Beställ din idag på Sportproffsen.se!