Kajak för tyngre (XXL)

PRODUKTKOMMENTARER : Kajak för tyngre (XXL)

4.4 / 5
4,4
115 recensioner i kategorin kajak för tyngre (xxl)

Långa och tunga paddlare har ofta svårt att hitta en kajak som passar dem. Det är trist såklart, eftersom kajakpaddling är en rolig form av träning och avkoppling som passar alla. Lyckligtvis finns det alternativ, särskilt bland uppblåsbara kajaker som ger bra möjligheter till paddling även för överviktiga kajakfrälsta!.

Paddlarens storlek och kajakens lastkapacitet

Givetvis är det viktigt för en storvuxen paddlare som väger en bit över genomsnittet att välja en kajak som är tillräckligt stor och bärande. Det är viktigt inte minst för att få en skön upplevelser av kajakfärden – paddlingen riskerar nämligen att bli ryckig och instabil om storleken på kajaken är för liten. Fundera även på om du vill ha med campingutrustning och välj lastförmåga efter totalvikten. För att kajaken ska fungera på bästa möjliga sätt är det bra om det finns några kilo kvar till maximal bärförmåga när kajaken används.

I kajaker med hårt skal är sätesöppningens storlek viktig. Öppningen måste såklart vara tillräckligt stor för att paddlaren ska kunna sitta bekvämt i kajaken. Även långa paddlare kan stöta på liknande svårigheter att komma ner i vissa kajakmodeller där de inte får plats med benen. Dessa problem försvinner om användaren väljer en så kallad "sit-on-top"-kajak, där sittpositionen är fri och kan justeras av paddlaren själv.

Möjligheter med uppblåsbara kajaker

På FitNord Seal-kajaker är sittplatsen rymlig, och tack vara kajakens öppna utformning är det lätt att komma i och ur sätet. Det är bara att kliva rakt ner och hitta en bekväm ställning. Sätet justeras enkelt för att passa individuella preferenser. Den robusta dropstitch-basen och speciellt luftkamrarna på sidan ger kajaken mycket god lastkapacitet och stabilitet. Seal-kajaker är svåra att kantra även om du skulle försöka.

Bärigheten på FitNord Seal One gör det enkelt även för tyngre paddlare att ta sig fram. Bärförmågan är även tillräcklig för campingutrustning. Det är inte nödvändigt för en tung paddlare att köpa en dubbelkajak, en singelkajak är fullt tillräcklig. Botten på kajaken har dräneringshål som tillåter lite vatten att tränga in i kajakens botten, men hålen tillåter även vatten som slår in från vågor att rinna ut. 

FitNord Seal Two har extrem bärkapacitet som är tillräcklig för att föra fram inte bara en, utan två tyngre paddlare, med campingutrustning. Väljer du att paddlar ensam med den här XXL-modellen kommer både lastkapaciteten och bagageutrymmet vara allt du behöver och lite till – du kan utan att oroa dig ge dig ut på långpaddling. 

Med FitNord Seal-kajaker kan tyngre paddlare obehindrat ge sig ut på öppet vatten. Hitta din favorit och beställ den redan idag från Sportproffsen för att komma igång med en populär och härlig hobby!
Sortera:
 • RABATT 37 %
  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak 2023, mörkgrön
  4.5 / 5

  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak, mörkgrön

  4990 kr 7990 kr

 • RABATT 37 %
  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak 2023, mörkblå
  4.5 / 5

  FitNord Seal Two tvåsitsig kajak, mörkblå

  4990 kr 7990 kr

 • FitNord Seal One ensitsig kajak 2023, mörkgrön
  4.5 / 5

  FitNord Seal One ensitsig kajak, mörkgrön

  4990 kr

 • FitNord Seal One ensitsig kajak 2023, mörkblå
  4.5 / 5

  FitNord Seal One ensitsig kajak, mörkblå

  4990 kr