Vad kostar en roddmaskin?

När du bestämt dig för att köpa en roddmaskin kommer du märka att priset kan variera kraftigt mellan olika modeller. Du hittar olika roddmaskiner för allt mellan 2.000 till 20.000 SEK. Här går vi grovt igenom skillnaderna på de olika prisklasserna:

Det går inte att komma ifrån – kvalitet kostar. Desto högre pris, desto bättre roddmaskin. Därför är det viktigt att fundera över vilka krav du har för att kunna fastställa vilken kvalitet som motsvarar dina behov. Hur mycket kommer du att använda din roddmaskin, samt vilka egenskaper krävs för att du ska kunna genomföra din roddträning på bästa sätt?

Upp till 5000 kr – Lättare rodd och uppvärmning

De mest prisvärda roddmaskinerna är vanligtvis mycket lätta, känns ganska ”stötiga” i roddrörelsen och motståndsnivåerna brukar inte räcka för hårdare träning. Roddmodellerna i prisklassen är främst lämpliga för enklare användning som uppvärmning, men även prisvärda modeller kan ge en bra träningskänsla. Manuellt justerbart magnetmotstånd är vanligt förekommande i prisklassen, vilket betyder att de inte behöver växelström för att fungera. Därmed kan de placeras fritt var du vill. I den lägsta prisklassen finns: 

5000 till 10 000 kr – Rodd som vardagsmotion

I den här prisklassen hittar vi de mest populära roddmaskinerna för hemmabruk. Prisspannet rymmer en mängd olika roddmaskinsmodeller där flesta har magnetiskt motstånd, medan vissa kombinerar luft- och magnetmotstånd för en skön roddkänsla. I den mest populära prisklassen hittar du: 

Över 10 000 kr – Seriös motionsrodd

Är du villig att betala lite mer för komfort och träningsglädje finns mycket högklassiga modeller i den här prisklassen. De håller bra för seriös träning i hemmet men de flesta roddmaskiner inom denna prisklass håller även för användning av ett större antal människor, som vid företags- och föreningsverksamhet. I denna prisklass hittar du: 

Över 15 000 kr – Roddträning med ambitioner

Den högsta prisklassen innehåller naturligtvis de bästa maskinerna som du är van att se på gym. Dessa roddmaskiner är robusta och mycket hållbara för att stå pall tung träning och seriöst användande, utan att kompromissa på känslan i rodden. I den mest exklusiva prisklassen hittar du: 

Rätt prisklass för dina träningsresultat

Roddmaskiner kommer med många olika egenskaper och funktioner. Fundera ut vad Du behöver för att uppnå det Du vill med din träning, så blir det lättare för dig att hitta rätt. Oavsett vad du väljer önskar vi dig många, långa och roliga roddtimmar! 
Sortera: