Kajak för naturfotografering

Glid tyst fram – den uppblåsbara kajaken tar dig obemärkt fram mot allt du kan fotografera från vattnet!

Svensk natur har oändliga möjligheter till naturfotografering. Låt det inte begränsa din hobby att fotograferingen måste ske på land – med en uppblåsbar FitNord Seal-kajak kan du vidga dina vyer och fotografera omgivningarna från vattnet! En uppblåsbar kajak kräver heller inga stora investeringar i inköp och är lätt att transportera och förvara. 

FitNord Seal Two är en uppblåsbar kajak som är robust och stabil. Du kan tryggt ta med dig fotoutrustning ombord, utan att behöva oroa dig för att kajaken ska kantrar. Seal-kajaker är svåra att kantra även om du försöker! I Sportproffsens sortiment hittar du även vattentäta förpackningsväskor för dina värdesaker. Packningen är sedan praktiskt och enkel att fästa i ringarna längs sidan som stöder kajakskrovet.

Tack vare sin stabilitet och transportförmåga är Seal Two-kajaken lätt att föra fram tyst i vattnet. Kajaken glider fram längs ytan med mycket små, fina rörelser. När du tar bort fenan från kajakens botten kan du röra dig fram på även de grundaste vattnen och glida fram lugnt över vattenväxter där vattenlevande djur ofta gömmer sig.

Kajaken är låg och dess lugna rörelser symbios med naturen gör att vattendjur ofta låter kajaken komma nära, då kajakernas tysta och långsamma väg fram inte stör vattenlivet som hos större båtar. Detta gör det lätt för en kajakburen fotograf att närma sig naturen som fotograferas. Kajakernas svarta eller mörkgröna ram passar också bra med färgerna i naturens landskap.

Som alltid med uppblåsbara kajaker är transporten till vatten enklare än med alla andra vattenfordon. Inga transportvagnar, släpvagnar eller specialtillverkade takräcken krävs. Din uppblåsbara kajak kan ta dig till till avlägsna områden dit andra båtar och vattenfordon inte når. 

Kom ihåg att inte störa sjöfåglar och andra vattenlevande djur under häckningssäsong! Fotografera bon och djur på ett respektfullt avstånd, även om du har möjlighet att komma riktigt nära med din kajak.

Upptäck nya möjligheter för naturfotografering med en stabil och robust kajak från Sportproffsen.se!