Test: FitNord Racer 500 spinningcykel

Test: FitNord Racer 500 spinningcykel
Test: FitNord Racer 500 spinningcykel

PRODUKTKOMMENTARER : Test: FitNord Racer 500 spinningcykel

4.7 / 5
4,7
49 recensioner i kategorin test: fitnord racer 500 spinningcykel

Spinningcykeln FitNord Racer är en uppskattad del av FitNords utbud av träningsprodukter. Redan när du flyttar paketet som cykeln kommer levererad i kommer du märka att det inte rör sig om den mest simpla träningsutrustningen. Paketet väger över 60 kg och den färdigmonterade spinningcykeln bara några kilo mindre. Dock behöver du inte bekymra dig om själva monteringen. Den är enkel på grund av den avskalade strukturen, som också gör modellen till en spinningcykel som passar väl in i de flesta vardagsrum, tack vare sin stilrena design. Trots det massiva svänghjulet flyttas racer 500 smidigt runt med hjälp transporthjul som gör modellen enkel att flytta mellan olika rum.

Känslan när man sitter på sadeln är att det är en väldigt stadig spinningcykel, som inte ruckas när cyklisten står på pedalen. FitNord Racer 500 har en maximal användarvikt på 135 kg, vilket gör att även mycket tunga cyklister kan träna säkert. Prisvärda spinningcyklar med magnetiskt motstånd är sällsynta så därför är just känslan av motståndsjusteringen av särskilt intresse: Cykelns svänghjul på 20 kg rullar mycket jämnt, vilket ger en trevlig känslan som består även med ökat motståndet. Det underhållsfria och steglösa magnetmotståndet fungerar som utlovat när det bromsar mjukt och fungerar tyst.

Det magnetiska motståndet känns magiskt i jämförelse med den traditionella motståndsmekanismen spinningcyklar, där en mekanisk friktionsbit fungerar som bromsfaktor, istället för en magnet. Eftersom magneten aldrig rör vid själva svänghjulet slits det inte, vilket ger en nästan helt underhållsfri cykel. Frågan är varför det inte finns fler spinningcyklar med magnetiskt motstånd?

Justeringsmöjligheterna på Racer 500 är även de utmärkta. Förutom att ställas in på höjden kan både sadel och styre även justeras såväl framåt som bakåt. Dessutom tillåter fästet på sadeln möjlighet att byta den mot en annan sadel, om du exempelvis redan har en du vill fortsätta använda. Det finns gott om justeringsalternativ på Racer 500, så vi är övertygade om att alla användare kan hitta rätt körställning.

Framförallt kan Racer 500 beskrivas som enkel och bekymmersfri. Det finns ingen skärm eller avancerad teknik på cykeln, men den har enkla linjer och skön körkänsla. För träningsentusiaster som är fans av modern teknik har styret ändå ett integrerat stativ för surfplatta. Vissa kan säkert sakna träningsinformation på en integrerad skärm, så det är ett område för framtida utveckling som kan konstateras i detta test.
 

Sammanfattning FitNord Racer 500 spinningcykel:

Fördelar
+ Snyggt snurrande hjul
+ Motståndsjustering fungerar perfekt: steglös, tyst, mjuk
+ Vägen känns väldigt smidig
+ Lätt att justera körpositionen tack vare bra justeringsalternativ

Nackdelar
- Ingen digital vägmätare eller display finns ännu

Sortera:
  • RABATT 45 %
    FitNord Racer 500 Spinningcykel
    4.7 / 5

    FitNord Racer 500 Spinningcykel + ETT ÅR EXTRA GARANTI

    6499 kr 11990 kr