Vad kostar en crosstrainer?

En crosstrainer hemma sänker ribban för att få träningen gjord. Det är ingen tvekan om den saken. Riktigt bra träning för både ben och överkropp dessutom. När du bestämt dig för att investera i en egen hälsomaskin är dock frågan – vad får den kosta? Här går vi igenom vilken typ av crosstrainer du får för olika investering:

Som alla träningsmaskiner kommer crosstrainers i olika modeller och utförande. Därtill varierar prislappen. Svaret på frågan om vilken crosstrainer du behöver kan bara du komma fram till. Fundera på hur ofta du kommer använda din crosstrainer, hur hård träning du kommer utföra och vilken variation du behöver för att få träningen gjord. När du vet det har du en bra grund att stå på i ditt beslut mellan olika crosstrainer-modeller!

Upp till 6000 SEK – Nybörjare och uppvärmning

Crosstrainers i den lägsta prisklassen är vanligtvis bakhjulsdrivna och lätta i sin struktur. Crosstrainers i den här prisklassen passar bäst för nybörjare samt för kompletterande träning i hemmet, när träningen inte utförs så ofta. Vid lättare användning behöver inte crosstrainern ha en lika stadig ram som när den utsätts för störrebelastning. Inte heller är längden på stegets rörelse lika viktig. I den lägsta prisklassen finns: 

6000 till 8000 SEK – Bra basmodeller

I denna prisklass är det vanligt med crosstrainers av medelvikt som ofta är bakhjulsdrivna. De flesta modeller har ett manuellt justerbart magnetiskt motstånd som gör crosstrainern mycket enkel att använda. Skillnaden mellan den lägsta prisklassen och denna är bland annat utbudet av tillval, som möjligheten att ansluta pulsbälte till crosstrainern. I denna prisklass hittar du:

8000 till 10 000 SEK – Regelbunden hemmaträning

Mellanprisade crosstrainers har det mesta för varierande hemmaträning. Vanligtvis har dessa modeller ett servostyrt magnetmotstånd och är mycket enkla att använda. Motståndsnivån ställs enkelt in från displayen. I prisklassen kan du hitta mycket stadiga, framhjulsdrivna modeller, som även passar bra för tyngre motionärer. Exempel på modeller är: 

10.000 till 15.000 kr  –  Aktiv och krävande träning

Crosstrainers över 10 000 SEK har mycket stadiga och robusta ramar som gör sig utmärkt för mycket aktiv träning. I denna prisklass finns tekniskt avancerade maskiner med elektromagnetiskt motstånd. Annan förekommande teknik som motiverar det högre priset är ergometern, som mäter träningens effekt i watt och gör det möjligt att utföra mer exakta konditionstester på crosstrainern. Här rekommenderas:

 Över 15.000 kr  –  För företag och föreningar

Den högsta prisklassen innehåller mycket stora och stabila crosstrainers som klarar av hård belastning av många användare som inslag i gym i regi av en arbetsplats, i en förening eller på kommersiella gym. Dessa crosstrainers är riktiga toppmodeller som är full utrustade. Obs! Dubbelkolla alltid maskinens garanti som måste gälla för företags- och kommersiellt bruk. Stjärnor i prisklassen är:

Stort lycka till med val av crosstrainer. Stort grattis till dig, för ett bra beslut att investera i din hälsa!