Vad kostar en crosstrainer?

PRODUKTKOMMENTARER : Vad kostar en crosstrainer?

0 / 5
Inga omdömen.

När du bestämt dig för att investera i en egen träningsmaskin är en av frågorna: Vad får den kosta? Här går vi igenom vilken typ av crosstrainer du får för olika summor.

Crosstrainers finns i olika modeller och utföranden, vilket påverkar prislappen. Vilken crosstrainer du behöver kan du komma fram till genom att läsa vår köpguide. Fundera på hur ofta du kommer använda din crosstrainer, hur intensivt du kommer träna samt vilken variation du vill ha för att få träningen gjord.

Upp till 7 000 kronor – nybörjare och uppvärmning

Instegsmodeller av crosstrainers är vanligtvis bakhjulsdrivna och lätta i sin konstruktion. Crosstrainers i den här prisklassen passar bra för dig som är nybörjare och som kompletterande träning i hemmet. Vid lättare användning behöver inte crosstrainern ha en lika stadig ram som när den utsätts för större belastning. Inte heller är längden på stegets rörelse lika viktig. Nedan ser du exempel på instegsmodeller:

7 000 till 9 000 kronor – bra basmodeller

I denna prisklass är det vanligt med crosstrainers av medelvikt och de är ofta är bakhjulsdrivna. De flesta modeller har ett manuellt justerbart magnetiskt motstånd som gör crosstrainern enkel att använda. Skillnaden mellan instegsmodeller och denna är bland annat utbudet av tillval, som möjligheten att ansluta pulsbälte till crosstrainern. Exempel på modeller är:

9 000 till 11 000 kronor – regelbunden hemmaträning

Mellanprisade crosstrainers har det mesta för varierande hemmaträning. Vanligtvis har dessa modeller ett servostyrt magnetmotstånd och är mycket enkla att använda. Motståndsnivån ställs enkelt in från displayen. I denna prisklass finner du stadiga, framhjulsdrivna modeller som även passar bra för tyngre motionärer. Exempel på modell är: 

11 000 till 15 000 kr – aktiv och krävande träning

Crosstrainers i denna prisklass har mycket stadiga och robusta ramar som är avsedda för mycket aktiv träning. I denna prisklass finns tekniskt mer avancerade maskiner med elektromagnetiskt motstånd. Tillkommande teknik som motiverar ett högre pris är ergometern, som mäter träningens effekt i Watt och gör det möjligt att utföra mer exakta konditionstester på crosstrainern. Exempel på modeller är:

 Över 15 000 kr – för företag och föreningar

I vår högsta prisklass finner du crosstrainers som klarar av hård belastning av många användare, exempelvis ett personalgym på en arbetsplats, en förening eller på ett kommersiellt gym. Crosstrainers i detta segment är riktiga toppmodeller som är full utrustade.
Observera att du måste ta reda på om träningsmaskinens garanti gäller för företag och kommersiellt bruk. Några modeller i prisklassen är: Lycka till med ditt val av crosstrainer. Du är naturligtvis välkommen att kontakta kundtjänst för mer guidning!