Vad kostar en crosstrainer?

När du bestämt dig för att investera i en egen hälsomaskin är dock frågan – vad får den kosta? Här går vi igenom vilken typ av crosstrainer du får för olika investering:

Crosstrainers finns i olika modeller och utföranden vilket påverkar prislappen. Vilken crosstrainer du behöver kan du komma fram till genom att läsa vår produktguide . Fundera på hur ofta du kommer använda din crosstrainer, hur intensivt du kommer träna samt vilken variation du önskar för att få träningen gjord. Sedan har du bra förutsättningar att fatta ditt beslut om vilken modell av crosstrainer som passar just dig.

Upp till 6 000 SEK – Nybörjare och uppvärmning

Instegsmodeller av crosstrainers är vanligtvis bakhjulsdrivna och lätta i sin konstruktion. Crosstrainers i den här prisklassen passar bra för nybörjare samt för kompletterande träning i hemmet, när träningen inte utförs så ofta. Vid lättare användning behöver inte crosstrainern ha en lika stadig ram som när den utsätts för större belastning. Inte heller är längden på stegets rörelse lika viktig. Nedan finner du exempel på instegsmodeller:

6 000 till 8 000 SEK – Bra basmodeller

I denna prisklass är det vanligt med crosstrainers av medelvikt och de är ofta är bakhjulsdrivna. De flesta modeller har ett manuellt justerbart magnetiskt motstånd som gör crosstrainern mycket enkel att använda. Skillnaden mellan instegsmodeller och denna är bland annat utbudet av tillval, som möjligheten att ansluta pulsbälte till crosstrainern. Exempel på modeller är:

8 000 till 10 000 SEK – Regelbunden hemmaträning

Mellanprisade crosstrainers har det mesta för varierande hemmaträning. Vanligtvis har dessa modeller ett servostyrt magnetmotstånd och är mycket enkla att använda. Motståndsnivån ställs enkelt in från displayen. I denna prisklass finner du stadiga, framhjulsdrivna modeller som även passar bra för tyngre motionärer. Exempel på modeller är: 

10 000 till 15 000 kr – Aktiv och krävande träning

Crosstrainers i denna prisklass har, tillägg till enklare modeller, mycket stadiga och robusta ramar som är utmärkta för mycket aktiv träning. I denna prisklass finns tekniskt mer avancerade maskiner med elektromagnetiskt motstånd. Tillkommande teknik som motiverar ett högre priset är ergometern, som mäter träningens effekt i watt, och gör det möjligt att utföra mer exakta konditionstester på crosstrainern. Exempel på modeller är:

 Över 15 000 kr – För företag och föreningar

I vår högsta prisklass finner du crosstrainers som klarar av hård belastning av många användare, exempelvis ett personalgym på en arbetsplats, en förening eller på ett kommersiellt gym. Crosstrainers i detta segment är riktiga toppmodeller som är full utrustade.
Obs! Dubbelkolla alltid maskinens garanti som måste gälla för företags- och kommersiellt bruk. Några modeller i prisklassen är: Stort lycka till med val av crosstrainer. Stort grattis till dig, för ett bra beslut att investera i din hälsa!