7 platser att besöka i Sverige med elcykel

7 platser att besöka i Sverige med elcykel
7 platser att besöka i Sverige med elcykel

PRODUKTKOMMENTARER : 7 platser att besöka i Sverige med elcykel

0 / 5
Inga omdömen.

Sommarsverige är fantastiskt. Fjolårets ”hemester” har fått oss att inventera våra närområden som aldrig förr och med en räckvidd upp till 200 km ger elcyklar lust på längre upptäcktsfärder! Här listar Sportproffsen.se våra favoritplatser att besöka landet över.

Salsta Slott, färdväg

1. Uppsala – Salsta Slott | Cykelavstånd t.o.r: 48 km

Knappt 1,25 timme på elcykel tar dig till en annan värld i fransk barockstil. Salsta slott upprättades på 1670-talet i Vattholma, cirka 2,5 mil norr om Uppsala. Förboka en visning, njut av en konsert eller dröm dig bort till en annan tid då slottet myllrade av galna grevinnor och härliga hertigar.

Tips på elcykel:  FitNord Flow Single Speed Räckvidd 60 km

Jonsereds trädgårdar, färdväg

2. Göteborg – Jonsereds trädgårdar | Cykelavstånd t.o.r: 30 km

Bara en knapp timme från Göteborg med en elcykel landar du i Jonsereds Trädgårdar. Odlingen är uppförd som en tolkning av herrgårdsträdgården som tidigare smyckade platsen vid Jonsereds herrgård. Ta med egen picknick-korg eller skäm bort dig med närproducerade råvaror i trädgårdscafét.

Tips på elcykel: FitNord Agile + Single Speed Räckvidd 100 km

Highvalley Skateworld, färdväg

3. Stockholm City – Highvalley Skateworld | Cykelavstånd t.o.r: 24 km

Cykelavstånd t.o.r: 24 km

Trekvarts elcykeltur tar dig till Stockholms mest kuperade asfaltsterräng: Highvalley Skateworld är ett gratisäventyr för skateboardåkare och hang-arounds i alla åldrar. Kasta dig ner för en ramp – eller bara luta dig tillbaks och njut av proffsens perfekta ollis och tailgrabs.

Tips på elcykel: FitNord Agile Single Speed Räckvidd 60 km
 Hallongården, färdväg

4. Malmö – Hallongården | Cykelavstånd t.o.r: 50 km

Dryga timmen på en tar dig från Malmö till Hallongården ­­– himmelriket för hallonälskare. Under sommaren erbjuds självplockning men det går också bra att njuta av hembakade kakor och bakverk, med hallon i såklart. Varför inte köpa med dig en flaska hallonketchup att belöna dig med efter cykelfärden hem?

Tips på elcykel: FitNord Ranger 200 Elmountainbike Räckvidd 110 km  

Röstånga, färdväg

5. Lund – Eslövs leksaksmuseum – Röstånga Stationshus  | Cykelavstånd t.o.r: 87 km

En dryg timmes elcykelfärd norr om Lund hittar du 400 Barbiedockor, 4000 leksaksbilar, 9000 tennsoldater, en smurfvärld, legomodeller och en enorm modelljärnväg. Det är svårt att inte få kontakt med sitt inneboende barn på Eslövs leksaksmuseum!
 
Lek av dig och fortsätt din resa vidare till Röstånga världshus ytterligare en timmes elcykelfärd bort. Här fyller du på med energi för hemfärden i det gamla stationshuset som fått nytt liv som restaurang. Unikt, pittoreskt och drivet av entusiaster!  

Tips på elcykel: FitNord Ranger 300 Elmountainbike Räckvidd 140 km

Tännforsen, färdväg

6. Åre – Tännforsen | Cykelavstånd t.o.r: 44 km

Den kanske mest storslagna färden går till Tännforsen en dryg timmes cykling från Åre. Sveriges största vattenfall med en fallhöjd på 37 meter är inget annat än ”jawdropping”. Här drar du nytta av än av många fördelarna med en Single Speed – den lätta vikten gör elcykeln enkel att lyfta, så att du kan ta dig fram där andra tvingas stå kvar och avundas dig när du blir ett med naturen.

Tips på elcykel: FitNord Ranger 200 Elmountainbike Räckvidd 110 km

Nordingrå, färdväg

7. Kramfors – Nordingrå | Cykelavstånd t.o.r: 71 km

Den vackraste cykelfärden leder till hjärtat av Höga Kusten från Kramfors till Nordingrå. Varierande omgivningar gör att du knappt reflekterar över de dryga två timmar enkelresa du trampar dig fram. Det sägs att Nordingrå består av 52 byar, 52 sjöar och 52 berg, så du har fullt upp med intryck på ditt elcykeläventyr.

Tips på elcykel: FitNord Rumble 1000 Fatbike Räckvidd 200 km

Rätt utrustad för utflykten

Hos Sportproffsen.se hittar du elcyklar för olika behov med olika lång räckvidd. Att ta en paus för att ladda lär knappt vara nödvändigt – du kommer långt på även den elcykeln som har kortast räckvidd. Vill du ändå vara på den säkra sidan kan du utrusta dig med ett extrabatteri för färden. Du hittar dem bland våra cykeltillbehör där även pakethållare, framljus, bakljusflaskhållare och godkända lås finns att köpa.